Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Jízda přes louži - Ski areál Špičák - Železná Ruda

10.03.2018 Železná Ruda

 Recesistická akce "Jízda přes louži" se koná tradičně v březnu přímo u nástupu na lanovku ve Ski areálu Špičák (u Železné Rudy). Zde je vybudován provizorní bazén, který je třeba překonat za pomoci lyží, Skibobu, Snowboardu, Skútru, Surfu či jiného nestandartního dopravního prostředku.Jízda přes louži na čemkolivDélka nájezdu se postupem soutěže zkracuje a do dalšího kola postupují jen ti borci,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Ski areál Špičák
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Železná Ruda

Fotogalerie k článku

 

Recesistická akce "Jízda přes louži" se koná tradičně v březnu přímo u nástupu na lanovku ve Ski areálu Špičák (u Železné Rudy). Zde je vybudován provizorní bazén, který je třeba překonat za pomoci lyží, Skibobu, Snowboardu, Skútru, Surfu či jiného nestandartního dopravního prostředku.

Jízda přes louži na čemkoliv

Délka nájezdu se postupem soutěže zkracuje a do dalšího kola postupují jen ti borci, kteří přejedou vodní plochu celou až na pevnou zem. Na konci celé humorné akce tak kromě diváků a organizátorů zůstává v areálu jen jeden vítězný suchý závodník. Zúčastníte-li se jízdy přes louži jako soutěžící (startovné je ve výši 50 Kč), připravte se na davy "vodychtivých" diváků, připravených ocenit každý z pádů bouřlivou salvou smíchu.

Historie závodu začíná před dávnými lety, kdy byla pouhým zpestřením pro zaměstnance SKI areálu. Postupně se na akci nabalovali kamarádi a známí a v současné době se závodu účastní na několik desítek soutěžících. Pro ženy je připravena speciální kategorie muších vah. Věřte však, že vykoupat se ve vodě s průměrnou teplotou čtyři stupně Celsia není žádný med a soutěžící si zaslouží spíše obdiv a potlesk.

Jízda přes louži 2018

Tradiční jízda přes velkou louži na čemkoliv. Přímo u nástupu na lanovku ve Ski areálu Špičák bude postaven bazén o délce zhruba 20m hluboký 1,3m.

Tento bazén je zapotřebí překonat na lyžích, Snowboardu, Skibobu, Skútru, Surfu a vlastně na čemkol nemotorovém. Do dalšího kola postupují jen ti borci, kteří přejedou vodní plochu celou, až na pevnou zem. S každou jízdou se zkracuje délka nájezdu, z čehož je jasné, že pouze vítěz může vyjít z této akce suchý.

Kategorie:

LYŽE
SNOWBOARD
SPECIÁLY

Akce se aktivně účastní týmy Horsefeathers a Hitrádia FM plus.
Dále nebudou chybět hostesky, davy nadržených a krvežíznivých diváků, alko x nealko občerstvení v kiosku u Sekyrek, music, ceny pro vítěze od Horsefeathers, Plzeňského Prazdroje, Hitrádia.

Minimální věk závodníků 15 let! 

Začátek: cca 15:30
Přihlášky: 14:00-15:30 u louže
Start: Kiosek U Sekyrek
Cíl: Louže
Předstartovní příprava: Kiosek U Sekyrek
Super ceny pro vítěze: Horsefeathers, Plzeňský Prazdroj

Startovné: 0,- Kč

Pro každého přihlášeného Birell

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete