Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Jízda Saši Kolowrata na Přimdě

11.06.2016 Přimda

Na Přimdě u Tachova startuje v sobotu 11. června 2016 již 16. ročník mezinárodní jízdy historických vozidel. Letošní Jízda Saši Kolowrata připadá na 130. výročí narození Alexandera hraběte Kolowrat-Krakowského, na jehož počet se jízda pořádá. Akci pořádá Auto moto veterán klub Černý les, záštitu tradičně převzala rodina Kolowrat-Krakovských. Okolí hradu Přimda u Tachova se v sobotu 11. června…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Tachov
Obec
Přimda

Fotogalerie k článku

Na Přimdě u Tachova startuje v sobotu 11. června 2016 již 16. ročník mezinárodní jízdy historických vozidel. Letošní Jízda Saši Kolowrata připadá na 130. výročí narození Alexandera hraběte Kolowrat-Krakowského, na jehož počet se jízda pořádá. Akci pořádá Auto moto veterán klub Černý les, záštitu tradičně převzala rodina Kolowrat-Krakovských.

Okolí hradu Přimda u Tachova se v sobotu 11. června 2016 zaplní fanoušky veteránů a dobovými auty a motocykly. Dopoledne zde startuje 16. ročník tradičních mezinárodních závodů historických vozů - Jízda Saši Kolowrata.

Jízda se koná na počest Alexandera hraběte "Saši" Kolowrata-Krakowského, který byl v první polovině 20. století sám úspěšným závodníkem. Jeho rodina Kolowrat-Krakowských převzala nad jízdou záštitu a pravidelně se účastní zahájení slavnostního odstartování závodů. Trasa jízdy měří 100 km a vždy startuje v západních Čechách, kde vlastní rodina Kolowrat-Krakowských i přírodní rezervace.

Letos se Jízda Saši Kolowrata koná zároveň i jako připomínka 130. narozenin hraběte Alexandera. Při této příležitosti bude na akci představena kniha Benzin a celuloid. Kniha shrnuje barvitý život hraběte Saši.

V loňském roce se závodu zúčastnilo celkem 75 závodníků. Nejstarším vozem byl Ford Model A z roku 1928, nejstarším motocyklem potom ITAR 750 s rokem výroby 1924.

16. ročník Jízdy Saši Kolowrata se koná v sobotu 11. června v Přimdě u Tachova na náměstí. Slavnostní zahájení bude v 10:30, první vozidlo vyráží v 11 hodin.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete