Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Loučeň

26.07.2013 Loučeň

Slavná Verdiho opera v úchvatném zámeckém prostředí na scéně pod širým nebem, premiéra velkolepého nastudování dojemného životního příběhu chudé pařížské dívky v cyklu Klasika pod hvězdami se světoznámým tenorem Miroslavem Dvorským v roli AlfrédaPÁTEK 26. ČERVENCE 2013, 20.30 HOD.Román Alexandra Dumase ml. Dáma s kaméliemi inspiroval Giuseppe Verdiho k napsání opery o nejslavnější dívce se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Slavná Verdiho opera v úchvatném zámeckém prostředí na scéně pod širým nebem, premiéra velkolepého nastudování dojemného životního příběhu chudé pařížské dívky v cyklu Klasika pod hvězdami se světoznámým tenorem Miroslavem Dvorským v roli Alfréda

PÁTEK 26. ČERVENCE 2013, 20.30 HOD.

Román Alexandra Dumase ml. Dáma s kaméliemi inspiroval Giuseppe Verdiho k napsání opery o nejslavnější dívce se špatnou pověstí, která patří mezi jeho nejslavnější hudební opusy. Příběh dívky z pařížského "polosvěta", její citové probuzení a zmařená touha po opravdové lásce dojímají posluchače již více než 150 let. Stejně jímavá je i Verdiho hudba, která dává před teatrální efektností přednost lyrice a hloubce prožitku.

Už v minulých letech jsme Vás nadchli operami Rusalka (2010) či Nabucco (2011). Po roční pauze se série velkolepě pojatých operních inscenací nazvaná Klasika pod hvězdami vrací pod loučeňské širé nebe dalším titulem. V předchozích operách jste mohli vidět hvězdy evropského formátu jako je Liana Sass či Andrea Kalivodová.

Letos přijíždí jeden z největších evropských tenorů: Ve Verdiho opeře La Traviata se role Alfréda zhostí hvězda milánské La Scaly, londýnské královské opery Covent Garden a dalších významných operních domů Miroslav Dvorský.

Vstupenky

zakoupíte v předprodejní síti Ticket Art a od února také v infocentru zámku Loučeň (infocentrum@zamekloucen.cz, tel. 325 585 228).

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete