Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Klatovská pouť

12.07.2013 - 14.07.2013 Klatovy

Srdečně zveme všechny na Klatovskou pouť, která v letošním roce proběhne od pátku 12. 7. do neděle 14. 7.Co je pro Vás připraveno?V prostoru náměstí Míru bude postaveno hlavní pódium XX. ročníku mezinárodního folklórního festivalu.V rámci MFF vystoupí taneční soubory z České republiky, Slovenska, Ruska, Gruzie, Chorvatska a Číny.Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pátek od 17.00 hodin na…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Klatovy
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Klatovy

Fotogalerie k článku

Srdečně zveme všechny na Klatovskou pouť, která v letošním roce proběhne od pátku 12. 7. do neděle 14. 7.

Co je pro Vás připraveno?

V prostoru náměstí Míru bude postaveno hlavní pódium XX. ročníku mezinárodního folklórního festivalu.

V rámci MFF vystoupí taneční soubory z České republiky, Slovenska, Ruska, Gruzie, Chorvatska a Číny.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pátek od 17.00 hodin na hlavním pódiu na náměstí Míru. Festivalový galaprogram v sobotu se uskuteční od 19.30 hodin rovněž na náměstí Míru. V neděli se můžete těšit od 10.00 hodin na slavnostní průvod s ukázkami tanců zúčastněných souborů v trase od budovy sokolovny Plzeňskou ul., přes Rybníčky, Pražskou ul. na náměstí Míru.

Na celé ploše náměstí Míru pro Vás bude připraven "Staročeský jarmark", kde můžete mimo jiné shlédnout i některé ukázky starých uměleckých řemesel a stánky s občerstvením.

Ostatní prodejní stánky budou situovány po celé délce Plánické ulice, a to až k areálu bývalých kasáren. Po celou dobu pouti lze využít zdarma veřejné toalety na náměstí pod Černou věží a v Hostašových sadech.

V prostorách nádvoří bývalých kasáren budou umístěny pouťové atrakce. Provoz atrakcí bude zahájen ve čtvrtek 11. 7. od 16.00 hodin, ukončen bude v neděli ve 24.00 hodin.

Již ve čtvrtek 11. 7. od 17.00 hodin se představí na náměstí Míru různé Spolky a dobrovolná sdružení Klatov, které potom společně vyrazí cca od 18.00 hodin průvodem do místa konání pouťových atrakcí.

Na parkovišti u hlavního vchodu do kulturního domu si můžete zazpívat na setkání heligonkářů s názvem KLATOVSKÉ (POUŤOVÉ) HELIGONKY, které bude započato

v sobotu od 10.00 hodin - předpoklad ukončení ve 02.00 hod. ráno, v neděli od 10.00 cca do 16.00 hodin. V galerii Atrium KD bude otevřena prodejní výstava J.Suchého "Kresleno jen tak pro radost" v sobotu i v neděli od 10.00 do 16.00 hodin.

V sobotu 13. 7. od 10.00 hodin se uskuteční bezplatná prohlídka historického centra Klatov s průvodcem. Bude to prohlídka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco zajímavého z historie Klatov a navštívit běžně nepřístupná místa. Součástí bude film o dějinách města a památek, promítaný v bývalém dominikánském klášteře. Setkání zájemců na náměstí u Černé věže. Prohlídka se koná za každého počasí.

Ve výstavní zahradě u muzea se milovníci květin mohou těšit na tradiční výstavu klatovských karafiátů, která bude otevřena za dobrého počasí již od 4. 7. a potrvá podle počasí cca do 21.7. (je možno si ověřit zda je otevřeno na tel. 606641560 - p. Pošefka).

V areálu "Na Pazderně" za střední průmyslovou školou se uskuteční tradiční výstava drobného zvířectva v pátek od 13.00 do 18.00 a v sobotu od 08.00 do 16.00 hodin.

V sobotu 13. 7. v arciděkanském kostele začne program v 10.00 hodin adorací a bude probíhat po celý den, od 15.00 hodin Koncelebrovaná poutní mše svatá spolu s průvodem městem s obrazem P. Marie Klatovské. Průvod centrem města začne v 16.30 hodin. Od 18.30 hodin vystoupí v kostele klatovská skupina ZEBEDEUS, která bude zpívat spirituály a jiné folkové písně ve vícehlasých úpravách. Motlidba růžence i poutní mše svatá se uskuteční též v neděli 14. 7. od 10.00 hodin v arciděkanském kostele.

V areálu firmy AUTO NEJDL Klatovy si fandové automobilů jistě nenechají ujít akci
s názvem "Motoristická pouť AUTO NEJDL" v sobotu 13. 7. od 08.00 do 17.00 hodin a v neděli 14. 7. od 08.00 do 16.00 hodin.
V průběhu celého dne budou probíhat hry a soutěže pro děti a další atrakce :

Jízda na čtyřkolkách a skútrech, dětská elektroautíčka. Pro motoristy budou připraveny pouťové ceny na veškerý sortiment a soutěž o nový automobil, představení automobilových novinek, předváděcí jízdy, OFF Road Daster tour. Celou akci zpestří svým vystoupením soubory folklorního festivalu, sněhová párty, záchranná akce hasičů a další.

Zájemci o výtvarné umění si mohou v kostele Sv. Vavřince prohlédnout mezinárodní výstavu výtvarníků partnerských měst Poligny, Camu a Klatov s názvem Společné cesty. Otevřeno bude v dobách 10-12 a 13-17 hodin.

V budově Vlastivědného muzea Dr. Hostaše se kromě stálých výstav mohou milovníci historie podívat i na výstavu "Klatovy našich prababiček"- secese v každodenním životě našich předků. Komentovaná prohlídka s kurátorkou této výstavy PhDr.Janou Skarlantovou se uskuteční v sobotu 13.7.2013 od 15.00 hodin. Zájemcům doporučujeme rezervaci na tel. č. 376326362 nebo prostřednictvím e-mailu muzeum.klatovy@tiscali.cz. Dále na výstavy "Kavaleho Šumava"- 30 let toulání a tvorby fotografa Jana Kavaleho a "Klatovské karafiáty" – připomínka 200.výročí klatovských karafiátů.

Otevírací doba je 9.00-12.00 a 13.00-17.00 hodin.

Ve stejnou dobu bude otevřena i Barokní lékárna U Bílého jednorožce, významná farmaceutická a kulturně-historická památka v České republice.

Pořádání klatovské pouti se opětovně dotkne i místní silniční dopravy.

Od pátku 12. 7.-00.00 hodin bude uzavřena objízdná komunikace, včetně parkovacích ploch na náměstí Míru. Vozidla mohou projíždět náměstím pouze mezi ulicemi Pražská, Vídeňská.

Od soboty 13. 7. – 00.00 hodin do neděle 14. 7. cca do 24.00 hodin bude pro veškerý provoz uzavřena Plánická ulice, a to od Krameriovy k Jiráskově ulici a od Jiráskovy ulice až po Nuderovu ulici. Všechny ulice přilehlé k Plánické ulici v celé délce, kromě ulice k hotelu Rozvoj, budou slepé. Objízdná trasa ve směru na Plánici bude vedena ulicemi : Jiráskova-Komenského-Hostašova-Studentská-Suvorovova-Plánická.

Po dobu uzavírky dojde též k odklonění tras autobusové dopravy od soboty 6.00 hodin do neděle 24.00 hodin. Linka č. 4 Městské hromadné dopravy povede ve směru od ulice Jiráskova, přes ul. Národních Mučedníků dále směr Luby a zpět. Linka č. 1 zůstává na trase Rybníčky, náměstí Míru, Vídeňská do Lub a zpět.

U linkových autobusů bude autobusová zastávka z Plánické ulice přemístěna do Studentské ulice do prostoru stávající zastávky MHD.

Touto cestou bychom chtěli požádat obyvatele města Klatov, zvláště ty, kterých se přijatá opatření bezprostředně dotknou jak uzavírkami silnic, tak např. hlukem, který jistě s poutí souvisí, o trpělivost a shovívavost.

Podrobnější informace na jednotlivé akce je možno zjistit v informačním centru města a na jednotlivých letácích.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete