Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Klavírní koncert Lola Astanova - Praha

18.11.2019 - 19.11.2019 Praha

Krása a talent: americká klavíristka Lola Astanová s koncertem v Praze Poprvé vystoupí v Praze virtuózní klavíristka Lola Astanová. Pronikavá, sexy, odvážná a opravdu talentovaná americká klavíristka vyhlásila své první sólové evropské turné.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Smetana Hall, Obecní Dům, Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

V listopadu 2019 navštíví Lola přední hudební města Starého světa, ke kterým samozřejmě patří i Praha: její vystoupení se uskuteční 18. listopadu v Obecním domě.

Lola Astanová je nejpopulárnější performerkou klasické hudby na světě, a to nejsou jen slova: podle počtu fanoušků na sociálních sítích se s ní žádný z její kolegů nemůže

srovnávat, a videa klavíristky na YouTube jenom v roce 2018 měla více než 30 milionů zhlednutí.

Hrála pro politiky a televizní hvězdy, mistry módního světa a veřejné činitele, okouzlila publikum sólovými vystoupeními a kolaboracemi se slavnými hudebníky.

Každý koncert Loly je nezapomenutelnou show.  Pražský koncert nebude výjimkou.

Zájmy Loly se však neomezují pouze klasikou. Připravila například vlastní interpretaci písně kapely Queen We are the Champions, písně Rihanny Don't Stop the Music a vánoční melodieJingle Bells. Astanová je nejen virtuózní klavíristkou a talentovanou aranžérkou, ale také skladatelkou. Je možné, že hosté Obecního domu budou mít štěstí a uslyší vlastní díla Loly.

Lola Astanová bude účinkovat za doprovodu orchestru Thüringen Philharmonie (Germany) , mladého hudebního kolektivu, který získala mezinárodní slávu díky neuvěřitelně širokému repertoáru, který pokrývá téměř všechny éry a styly, od barokního až po romantickou moderní hudbu.

V rámci tradice dvorních orchestrů měst Gotha a Eisenach se kolektiv účastní komorních koncertů, doprovází sólisty a baletní představení, jezdí na turné po Německu a celé Evropě. Například v sezóně 2018/2019 kolektiv vystoupil ve Frankfurtu nad Mohanem v Alte Oper, ve Wiesbadenu, Bad Kissingenu a Antverpách, čímž potvrdil dlouholetou reputaci Durynska jako nejhudebnějšího regionu Německa.

Dirigovat bude maestro Arkadij Berin, který spolupracoval se světoznámými sólisty, mezi nimi jsou Anna Nětrebko, Yuri Bashmet, Jose Carreras a Al Di Meola, a také renomované orchestry jako Virtuosové Moskvy, Světlanovský orchestr, Moskevský symfonický orchestr, Symfonický orchestr Mariinského divadla, Camerata Salzburg, Bochumer Symphoniker, Leipziger Sinfonikern, Südwestdeutschen Philharmonie a Orchestra de Maggio di Fiorentino, a také byl v čele festivalového orchestru International Symphony Orchestra of Germany.

Arkady Berin žije v Německu už mnoho let, pravidelně vystupuje na rádiu, v televizích pořadech a aktivně hostuje s vystoupením po celé Evropě, účinkuje v Nizozemsku, Anglii, Maďarsku, Polsku, Belgii, Francii, Rakousku, Lucembursku, Lichtenštejnsku a Rusku. Publikum mu tleskalo v nejlepších sálech Starého světa: Čajkovského Moskevské státní konzervatoři, Akademické filharmonii Šostakoviče v Petrohradě, Berlínské filharmonii, Gewandhausu v Lipsku, Tonhalle v Düsseldorfu a Konzerthaus v Dortmundu.

Orchestr: Thüringen Philharmonie

Dirigent:  Arkady Berin

 

 

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Duo Flarpe 2024 - Praha

10.04.2024 - 10.04.2024
Gröbeho vila

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Tóny Vinohrad 2024. Duo Flarpe ve složení Roxana Hädler – harfa, Jakub Klögner…

Barokní podvečery - Il Pianto Amoro…

18.04.2024 - 18.04.2024
Císařský sál

Árie z oratorií A. Caldary a A. Stradelly & kantáta L᾿Orfeo A. Scarlattiho

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete