Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Koncert Davida Krause & Gipsy Brothers pro benefiční sbírku 2023 - Praha

22.06.2023 Praha

Slavnostní zahájení 24. ročníku benefiční sbírky AKCE CIHLA odstartuje zpěvák David Kraus s legendami romské hudební scény – Gipsy Brothers. Od 15,00 hodin bude pro návštěvníky připraven program, který svou podstatou ukáže široké veřejnosti život lidí s mentálním či jiným druhem znevýhodnění. Těžké téma odlehčí zábavný program pro děti formou soutěží, výtvarné dílny a výtečného občerstvení našeho sociálního podniku DOBROTY S PŘÍBĚHEM. Od 18,00 hodin vystoupení kapely Davida Krause&Gipsy Brothers Vstupné 200Kč v předprodeji goout* nebo na https://eshop.akcecihla.cz/ *výtěžek z akce použijeme na odvlhčení a opravu izolace Chráněného bydlení Na Vyhlídce

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

AKCE CIHLA vstoupí do 24. ročníku zábavným odpolednem, které se koná ve čtvrtek 22. června v Riegrových sadech na pražských Vinohradech. Od 15 hodin je připraven program plný nevšedních zážitků, her, dílen či soutěží pro děti a výtečného občerstvení. Vrcholem odpoledne bude od 18.00 koncert Davida Krause s legendami romské hudební scény – s kapelou Gipsy Brothers.  Vstupenky jsou již teď k zakoupení v předprodeji za 200 Kč.  Výtěžek z akce bude použit na odvlhčení a opravu izolace Chráněného bydlení Na Vyhlídce.

První část programu – Inkluzivní zážitky aneb Jak se cítit v cizí kůžiukáže veřejnosti život lidí s mentálním či jiným druhem znevýhodnění. Zaměstnanci s klienty všech služeb Portusu Praha se pokusí přiblížit jejich společnou práci. Na vlastní kůži zažijete, jaké to je orientovat se na autobusovém nádraží bez písmen a čísel, jak si vybrat peníze z bankomatu, když měřím 1,20 m? Zahrajete si pexeso pro nevidomé, zkusíte si chůzi v terénu, jako člověk, který má trubicové vidění... Pro děti je připraven zábavný program formou soutěží a výtvarných dílen.  Na místě bude i výtečné občerstvení ze sociálního podniku DOBROTY S PŘÍBĚHEM .

AKCE CIHLA je celostátní benefiční sbírková a osvětová kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná neziskovou organizací Portus Praha. Díky benefiční sbírce se mohou každý rok realizovat, rozšiřovat a udržovat projekty chráněných bydlení, terapeutických dílen, sociálních podniků nebo terénních bytů.  Pilířem sbírky je prodej benefičních cihel ve stáncích v ulicích Prahy i on-line na novém e-shopu eshop.akcecihla.cz. Vzhledem k narůstajícím cenám a nedostupnosti stavebního materiálu včetně cihel budou benefiční předměty rozšířeny o oblíbené festivalové kelímky, praktické tašky i trička s motivem AKCE CIHLA, které připravili umělci Michal Škapa, Pasta Oner, Jan Kaláb a Kakalík.

Prodej cihel ve stánku umístěném tradičně v centru Prahy v ulici Na Příkopech zahájí 13. června dlouholetá patronka sbírky Simona Stašová, která bude na místě od 16 do 17 hodin. V úterý 20. června od 15 hodin prodej a letošní 24. ročník benefiční sbírky AKCE CIHLA osobně podpoří další dlouholetý patron Jaroslav Svěcený

Speciální firemní benefiční cihly a chodník slávy

Zakoupením benefičních cihel či designových benefičních předmětů AKCE CIHLA od června do září lidé přispějí na odvlhčení a renovaci kuchyňských koutů v 6 garsoniérách v objektu Chráněného bydlení Na Vyhlídce v obci Slapy, který slouží lidem s mentálním znevýhodněním.   

Vzhledem k tíživé hospodářské situaci napříč spektrem dárců se Portus snaží hledat nové cesty financování nutných oprav chráněného bydlení pro své klienty. Letos proto nabídne možnost zakoupení exkluzivní gravírované cihly s vaším jménem či firemním logem do připravovaného "chodníku slávy" v blízkosti objektu Chráněného bydlení Na Vyhlídce, který bude z výtěžku sbírky inovován. Kupte dobročinnou cihlu a zapište se do příběhu lidí s mentálním handicapem.  Benefiční cihly jsou k zakoupení i online na akcecihla.cz.

Aktuální informace sledujte na www.akcecihla.cz 

Kontakty:    

Soňa Cimalová, cihlavakci@portus.cz , 773 920 989   

Andrea Chroustovská, marketing@portus.cz, 773 920 992 – komunikace s médii   

 

 

Další akce v okolí

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Festival Mezinárodní týdny tance za…

21.04.2024 - 21.04.2024
Divadlo na Vinohradech

Blíží se osmatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tanečního umění ve střední…

Mikuláš Pokorný Trio 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Bastion

Koncert z cyklu městské části Praha 2 – Hudba na hradbách 2024. Seskupení hudebníků, kteří se v poslední době zapsali…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete