Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Koncert kapely Městská

15.06.2013 Zlatá Olešnice

Přijďte si poslechnout tradiční irskou a keltskou hudbu. Hrajeme převážně autorské písně a irské tradicionály s vlastními českými texty, bez not a vždycky od srdíčka.Jako když se naleje českej Tuzemák do irské whisky (nebo obráceně), ono je to jedno. Irská whisky to není a Tuzemák už vůbec ne.Takhle nějak by se dala charakterizovat muzika, kterou hraje Městská. Na pomyslném jazyku se prolínají…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Přijďte si poslechnout tradiční irskou a keltskou hudbu. Hrajeme převážně autorské písně a irské tradicionály s vlastními českými texty, bez not a vždycky od srdíčka.

Jako když se naleje českej Tuzemák do irské whisky (nebo obráceně), ono je to jedno. Irská whisky to není a Tuzemák už vůbec ne.Takhle nějak by se dala charakterizovat muzika, kterou hraje Městská.
 
Na pomyslném jazyku se prolínají dvě chutě.
Otázka zní: "Proč takhle jedovatá kombinace?"
Odpověď: "Proč ne?"
 
Snad zbytková genetická informace, snad nesmírná láska k irské harmonii způsobují tuto kompozici. Městská pracuje s motivy, které vycházejí ze samých kořenů keltské hudby. Tradicionály opatřené českými texty nebo pseudokeltské instrumentálky, ve kterých je možné slyšet harmonie, co víc jsou doma spíš v Polabí na Mělnicku (kde koneckonců kdysi Keltové také žili). Tradiční irské jigy a reely má Městská v repertoáru také. Městská hraje mnohem radši zpaměti a ze srdce, než z not.
 
VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ
 
místo konání: SOKOLOVNA   

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete