Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

ZOO Praha Troja

12.09.2015 Praha

Nenechte si ujít Křtiny u lachtanů v Zoo Praha. Nadcházející sobota bude v pražské zoo patřit lachtanům. Své jméno dostane sameček lachtana jihoafrického, který se narodil 27. května a je momentálně jednou z hvězd nové kampaně Zoo Praha. První dva měsíce pobýval společně se svou mámou Abebou v zázemí, kde se v bezpečí mělkého bazénku seznamoval s vodou, ale již koncem srpna ho chovatelé mohli…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Praha Troja
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Křtiny u lachtanů v Zoo Praha.

Nadcházející sobota bude v pražské zoo patřit lachtanům. Své jméno dostane sameček lachtana jihoafrického, který se narodil 27. května a je momentálně jednou z hvězd nové kampaně Zoo Praha. První dva měsíce pobýval společně se svou mámou Abebou v zázemí, kde se v bezpečí mělkého bazénku seznamoval s vodou, ale již koncem srpna ho chovatelé mohli pustit do venkovního bazénu a představit ho veřejnosti. Návštěvníci také budou mít možnost poprvé vidět speciální cvičení s lachtanem Melounem.

"Vnuk legendárního Gastona je jednou z hlavních hvězd závěru letošní hlavní sezóny," říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. "Dokud se nenaučil plavat, musel pobývat v zázemí, ale nyní už jeho dovádění v hlavním expozičním bazénu mohou sledovat všichni návštěvníci - a od soboty, kdy proběhne jeho křest, ho již budou znát i jménem. To vybrali naši chovatelé a je natolik překvapivé, že si ho asi zapamatuje úplně každý."

"Sameček lachtana jihoafrického se narodil ve venkovní expozici okolo šesté hodiny ranní jako třetí mládě samice Abeby a samce Melouna. Porod byl velmi rychlý, trval přibližně 6 minut. Mláďata lachtanů po narození neumějí plavat a mají smáčivou srst, která do sebe vodu nasává. Do vody mohou až po přelínání, proto musel být sameček se svou matkou v zázemí, než jsme ho mohli pustit do venkovního bazénu," vysvětluje chovatel lachtanů Jakub Mezei.

Již od konce srpna je ale malý lachtánek k vidění pro návštěvníky a společně s ostatními členy rodiny dovádí v bazénu. Nastal proto čas, aby bylo představeno také jeho jméno. Křtiny proběhnou tuto sobotu 12. září ve 13:30 u expozice lachtanů. Kmotrem mláděte lachtana se stane herec Jiří Langmajer.

Pražská zoo si pro své návštěvníky na sobotu připravila i další novinku. Od 11:00 proběhne klasické komentované cvičení s lachtany, ale ve 13:00 se mohou těšit na speciální cvičení lachtana Melouna.

Program akce (u expozice lachtanů jihoafrických):

    11:00
        komentované cvičení s lachtany
    13:00
        speciální cvičení lachtana Melouna s chovatelem
    13:30
        křtiny lachtaního mláděte

Lachtani jihoafričtí žijí v pražské zoo od roku 1991, kdy sem přišla skupina odrostlých mláďat, mezi nimiž byl i legendární Gaston. Gaston bohužel nepřežil tragické povodně v roce 2002, když se zároveň stal jejich nechtěným hrdinou.

Pražská zoo má ve své expozici momentálně šest lachtanů jihoafrických: samce Melouna, jeho matku Julinku, tchýni Báru, mládě Wendy a Abebu s malým samečkem.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Zážitkový motoráček do Koněpruských…

10.08.2024 - 10.08.2024
Smíchovské nádraží

Zvláštní jízda motorového vozu řady 810 ze Smíchovského nádraží do Berouna a dále na neveřejnou vlečku Velkolomu…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete