Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kubánská noc - Fabric Ostrava

07.04.2017 Ostrava

Na Kubánské noci se bude tančit na autentické rytmy Latinské Ameriky Noc horká jako vášnivý polibek mladé Kubánky a svižná jako život v Havaně po západu slunce. Rumba, salsa, cumbia, cha cha cha, latinojazz anebo mambo zajiskří v pátek 7. dubna na parketě Fabricu v Ostravě, aby zažehli taneční temperament. Autentické rytmy rozdmýchá kapela La Descarga Salsa Orchestra a sety fajnové jako pravý…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Na Kubánské noci se bude tančit na autentické rytmy Latinské Ameriky
 
Noc horká jako vášnivý polibek mladé Kubánky a svižná jako život v Havaně po západu slunce. Rumba, salsa, cumbia, cha cha cha, latinojazz anebo mambo zajiskří v pátek 7. dubna na parketě Fabricu v Ostravě, aby zažehli taneční temperament. Autentické rytmy rozdmýchá kapela La Descarga Salsa Orchestra a sety fajnové jako pravý kubánský rum budou nalévat DJ Ille a DJ Peťák.
 
Vaše kapela se zaměřuje především na salsu. Proč?
La Descarga Salsa Orchestra: Jako kapela jsme začali před čtyřmi lety díky iniciativě našeho lídra Javiera Marroquina. On přišel z Peru se záměrem vytvořit jediný orchestr v České republice, který se zaměřuje především na klasickou salsu.
 
Na co v rámci tohoto hudebního stylu se zaměřujete?
La Descarga Salsa Orchestra: Hrajeme převážně klasickou salsu, která je také známá jako salsa dura a která měla svoje největší hity v 70. a na začátku 80. let. Hrajeme covery písní od největších jmen v historii salsy jakými Oscar de Leon, El Gran Combo, Joe Arroyo, Ruben Blades či Willie Colon.
 
Jak se měnila salsa v průběhu let?
La Descarga Salsa Orchestra: Klasická salsa vznikla původně pod vlivem cuban son, během pozdních 60. let. Přistěhovalci z Puerto Rica žijící v New Yorku upravili strukturu původního son, přidali některé styly jako mambu či cha cha a taky další základní nástroje jako trombón nebo elektrickou basu. Tento druh salsy se vyvinul během 70. a 80. let a dával solidní základ umělcům jako La Fania All Stars, Willy Colon, Héctor Lavoe, Ruben Blades či Joe Arroyo. La Descarga se zaměřuje především na toto období. Během 90. let se salsa změnila hlavně na romantickou. V tomto období se zrodili skvělí muzikanti jako Marc Anthony, Jerry Rivera, Frankie Ruiz anebo Eddie Santiago. I v tomto století má salsa svůj základ a mnoho skupin následuje ty předchozí. V posledním období se navíc spájí salsa i s jinými styly jako reggaeton anebo merengue.
 
Dokáží se zdejší lidé uvolnit a propadnout latinskoamerickým rytmům?
La Descarga Salsa Orchestra: S roky došlo k většímu přijetí této hudby. Nejen že můžeme častěji vidět školy salsy či kluby a různé akce zaměřené na tuto hudbu, ale Češi ukazují úžasné taneční schopnosti. Obyčejně od nich slyšíme, že je to pro ně uvolňující a dokonce to berou jako sportovní aktivitu.
 
Co chystáte pro návštěvníky Kubánské noci?
La Descarga Salsa Orchestra: Přinese klasickou salsu v takové podobě, v jaké ji najdete v Latinské Americe.
 
La Descarga Salsa Orchestra
je odpovědí na rostoucí zájem o horkou hudbu Latinské Ameriky. Jméno této mezinárodní skupiny specializující se převážně na salsu znamená v překladu "náhlý výboj energie" a právě takovéto energické impulzy přinese i na naše pódium. Těšit se můžeme na koncert, který nabídne nejen autentický zážitek a pravou latino párty, ale i zajímavou sondu do historie salsy. Výběr této kapely sahá od nejstarších klasik až k hitům současné hudební scény.
 
DJ Ille
Je známý brněnský DJ a lektor. Jeho oblíbeným žánrem je kubánská salsa, timba a bachata. Jako tanečník se vždy snaží o dokonalý soulad mezi hudbou a tancem, proto na akcích hraje tak, aby tancoval každý, bez rozdílu výkonosti a nadání. Přece nikdo nebude sedět v koutě.
 
DJ Peťák
Je DJ, který se snaží, aby si tanečníci na parketě užívali každou minutu a ti, co právě netančí, aby nasávali atmosféru a odnesli si alespoň hudební zážitek. Petr je autorem mnoha remixů (zouk, kizomba, bachata), pravidelně hraje na různých latino akcích nejen doma, ale i v zahraničí.
 
7. 4. (pátek)
Start: 21:00 hod.

Vstup:

180 Kč
 
Event: https://www.facebook.com/events/257966237979516
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tGbRZ73NvlY

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Ostravský Májales 2024 - Ostrava

04.05.2024 - 04.05.2024
Dolní oblast Vítkovice

Ostravský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Ostravě. Tento festival je oslavou jara,…

G4 Jelen & JFO 2023 - Ostrava

07.05.2024 - 07.05.2024
Multifunkční aula Gong,…

Patří k našim nejznámějším hudebním skupinám, jsou držitelem cen Anděl. Charakterizují je výrazné melodie a poetické…

G4 Jelen & JFO II 2023 - Ostrava

08.05.2024 - 08.05.2024
Multifunkční aula Gong,…

Patří k našim nejznámějším hudebním skupinám, jsou držitelem cen Anděl. Charakterizují je výrazné melodie a poetické…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete