Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lázeňský vláček a otevření věžičky sanatoria - Jeseník

19.10.2013 - 20.10.2013 Jeseník

O VÍKENDU V JESENÍKU POPRVÉ VYJEDE LÁZEŇSKÝ EXPRESSAutovláčky brázdící ulice při nejedné slavnosti jsou lákadlem pro děti i jejich rodiče. Také v Jeseníku bylo v posledních letech zvykem nabídnout tuto atrakci návštěvníkům tradičního květnového zahájení sezony. Od příští sezony se však návštěvníci Jeseníku a Priessnitzových léčebných lázní budou s vláčkem potkávat pravidelně.Priessnitzovy léčebné…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

O VÍKENDU V JESENÍKU POPRVÉ VYJEDE LÁZEŇSKÝ EXPRESS

Autovláčky brázdící ulice při nejedné slavnosti jsou lákadlem pro děti i jejich rodiče. Také v Jeseníku bylo v posledních letech zvykem nabídnout tuto atrakci návštěvníkům tradičního květnového zahájení sezony. Od příští sezony se však návštěvníci Jeseníku a Priessnitzových léčebných lázní budou s vláčkem potkávat pravidelně.

Priessnitzovy léčebné lázně totiž do další letní sezony vstoupí s vlastním vláčkem, který budou také ve své režii provozovat. Poprvé se ale lázeňský express po lázeňské kolonádě projede již letos.  Už v sobotu 19. října bude v 11 hodin před sanatoriem Priessnitz slavnostně pokřtěn a poté se vydá na svou první jízdu lázeňskou kolonádou. A do budoucna s ním mají lázně velké plány. "Návštěvníkům v příštím roce chceme nabízet vyhlídkové jízdy mezi městem a lázněmi, ale nejen to. Chtěli bychom také organizovat výlety do blízkého okolí, jako na Čertovy kameny, do Adrenalin Parku Jeseníky v nedaleké České Vsi nebo na oblíbený Lesní bar. Rádi bychom, aby se účastnil i akcí Olomouckého kraje a třeba i veletrhů," poodhaluje ambiciózní plány Mgr. Tomáš Rak, obchodní ředitel Priessnitzových léčebných lázní.

Ačkoliv první zahoukání a pomyslný obláček páry se jesenickými lázněmi ponese až v rámci říjnového Týdne Vincenze Priessnitze, jistě ještě zažijete jízdu lázeňským areálem hrajícím podzimními barvami.

A kdybyste se chtěli zapojit do možnosti výběru jeho jména, hlasujte na facebooku Priessnitzových léčebných lázní. Mezi favority budoucího jména jesenického lázeňského expressu dominuje Vincek, ale můžete navrhnout i jméno jiné. Poslední dny je favoritem i "LÁZEŇÁČEK." Tak se nechme překvapit…

JESENICKÉ LÁZNĚ OTEVŘOU NOVOU VYHLÍDKU

Dominantou a chloubou nejen areálu Priessnitzových léčebných lázní, ale celého okolí je budova hlavního sanatoria Priessnitz. Z hotelu připomínajícího spíše rozlehlé barokní zámky se hostům naskýtá opravdu exklusivní výhled na hřebeny celého Hrubého Jeseníku. V sobotu 19. října však návštěvníci budou moci krásy Jeseníku obdivovat z jeho střešní věžičky.

Centrální věžička už v minulosti byla přístupna veřejnosti, naposledy v devadesátých letech minulého století. Poté se více jak na desetiletí zájemcům o pozorování okolních hřebenů uzavřela. "Návštěva věžičky je atraktivní pro nás samotné, takže věřím, že i mnohým našim hostům tato obnovená tradice udělá radost," svěřil se se svými dojmy Mgr. Tomáš Rak, obchodní ředitel lázní. 

Věžička prošla v posledních měsících úpravami a rekonstrukcí, aby v sobotu 19. října mohla po těchto dlouhých letech zase přivítat své první návštěvníky.  V tento den bude otevřena od 13 hodin, do budoucna se počítá s pravidelnými termíny jejího otevření, a to ve všech ročních obdobích.

Slavnostní otevření věžičky Sanatoria Priessnitz je součástí tradičních oslav narození Vincenze Priessnitze.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete