Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

LEPORELO+ restaurant

22.04.2013 - 28.04.2013 Brno

Jarní detoxikační menu v brněnském LEPORELO+ restaurantu. JARNÍ OČISTA ORGANIZMU + SKVĚLÉ POCHUTNÁNÍ? ANO, JE TO MOŽNÉ! Na týden 22. – 28. dubna 2013 připravil brněnský LEPORELO+ retaurant pro své hosty jarní detoxikační menu. Speciální odlehčená nabídka pokrmů, které podpoří jarní detoxikaci nejen vynecháním těžce stravitelných živočišních bílkovin a tuků, ale i využitím speciálních ingrediencí,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jarní detoxikační menu v brněnském LEPORELO+ restaurantu.

 

JARNÍ OČISTA ORGANIZMU + SKVĚLÉ POCHUTNÁNÍ? ANO, JE TO MOŽNÉ! Na týden 22. – 28. dubna 2013 připravil brněnský LEPORELO+ retaurant pro své hosty jarní detoxikační menu. Speciální odlehčená nabídka pokrmů, které podpoří jarní detoxikaci nejen vynecháním těžce stravitelných živočišních bílkovin a tuků, ale i využitím speciálních ingrediencí, které očistě a ozdravení organizmu napomáhají. A v neposlední řadě také skvěle chutnají!

Šéfkuchař restaurantu LEPORELO+ Adam Lutzbauer zamířil na neprošlapanou cestičku finediningové gastronomie pro fanoušky zdravého stravování a vegetariány. Ne všechny pokrmy v nabízeném detoxikačním menu jsou striktně vegetariánské, takže jídelníček si můžou odlehčit i ti, kteří si jídlo bez masa nedovedou představit.

Jarní detoxikační menu v brněnském LEPORELO+ restaurantu 22. – 28. IV. 2013: 

Předkrmy: Japonský salát z mořských řas; Salát z avokáda a vajec s baby špenátem; Kozí sýr s grepem, míchanými lístky salátů a citronovým dresinkem.

Polévky: Polévka z brokolice a kopřivy; Polévka z tomat a bazalky s nudlemi, olivovým olejem a parmezánem.

Hlavní chody: Losos na páře s pečenou jarní kořenovou zeleninou na dýňovém oleji a bylinkách; Salát s červeným zelím, granátovým jablkem, zázvorem a kuřecí roládou; Pohankové risotto s divokými houbami a chřestem; Salát z klíčků a jarní zeleniny s olivami a slaným sýrem; Míchané listy s kapustičkami, dýňovým pyré, zázvorem a skořicí; Salát z quinoy s brusinkami, jarní cibulkou a rukolou.

Dezerty: Koláč z müsli s jahodami s omáčkou z bio jogurtu; Ovocný salát s quinoou a medovo limetovým dresinkem.

SMOOTHIE - detoxikační nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny: Hruška, avokádo, koriandr, zázvor, okurek, kokosové mléko; Mrkev, celer, paprika, česnek, špenát, jalapeňo; Červená řepa, mrkev, křen, česnek, listová petržel. 

Informace o ingrediencích:

Mořské řasy patří k výživově nejhodnotnějším potravinám. Čistí organizmus od toxických látek, zlepšují průchodnost cév, jsou zdrojem organického jódu a jiných stopových prvků, které je těžké získat z běžné stravy. Obsahují až 15krát více minerálních látek než zelenina. Navíc mají i omlazující a zkrášlující účinky.

Pohanka je často označována jako superpotravina. Obsahuje 18 různých aminokyselin. Velmi důležitý je také obsah rutinu, který pomáhá zpevňovat cévní stěny a snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Další důležitou látkou je cholin, který pomáhá regenerovat jaterní buňky a napomáhá přenosu nervových impulsú do mozku. Dále pohanka obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin C a E. Pohanka obsahuje hodně rostlinných bílkovin, sacharidů i vlákniny, posiluje imunitu a využívá se i při detoxikaci.

Quinoa (merlík čilský) patří také mezi tzv. superpotraviny. Především pro vysoké nutriční hodnoty a vysoký obsah esenciálních rostlinných bílkovin, které lidský organizmus není schopen vyprodukovat sám. Semena jsou zdrojem vitaminu C a E, thiaminu, riboflavinu, kyseliny listové, beta-karotenu a lysinu. Quinoa je také cenným zdrojem hořčíku, železa, fosforu a vápníku, kterého obsahuje více než mléko. Quinoa navíc neobsahuje lepek.

Avokádo je exotické ovoce, které obsahuje až 20 procent tuku ve formě nenasycených mastných kyselin, které jsou zdraví velmi prospěšné. Je také významným zdrojem bílkovin. Obsahuje vitamin E a karoteny - antioxidanty, které podporují regeneraci buněk , zbavují tělo toxinůa pozitivně ovlivňují zdraví a vzhled pletiavlasů. Avokádo obsahuje také vitamin C, vitaminy skupiny B, měď důležitou pro metabolizmus cukrů,krvetborbu a mentální vývin a také draslík, který udržuje v kondici srdce a pomáhá snižovat krevní tlak.

Špenát obsahuje beta karoten, lutein a zeaxanthin - antioxidanty, které odborníci doporučují jako prevenci degenerace oční sítnice. Špenát je bohatý na sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď, zinek a mangan. Z dalších vitaminů obsahuje vitamin C, D, E a vitamíny ze skupiny B (pyridoxin, cyanocobalamin – vitamin B12, thiamin, kyselinu listovou, riboflavin a niacin). Vitaminy C a A se spolu s luteinem řadí k antioxidantům, které zabraňují působení škodlivých volných radikálů, pomáhají udržovat dobrý stav kardiovaskulárního aparátu a snižovat riziko infarktu.  Kyselina listová společně se železem je důležitá pro rozvoj červených krvinek, erytrocytů. Špenát obsahuje dále cholin a inositol, které jsou důležité pro prevenci aterosklerozy. Některé zdroje dokonce uvádějí, že špenát obsahuje rostlinné látky, fytohormony, které pozitivně působí na rozvoj svalstva.

Grapefruit obsahuje bohaté množství vitaminu C, B+ a K a blahodárně působící flavonoidy. Konzumace grapefruitu zvyšuje obranyschopnost organizmu, zlepšuje krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a jeho častá konzumace snižuje riziko rakoviny plic a žaludku.  

Kopřiva obsahuje mnoho chlorofylu, který povzbuzuje metabolizmus, působí proti chudokrevnosti, jako antirevmatikum, protizánětlivě, dezodoračně a urychluje hojení ran. Kopřiva účinkuje také jako kardiotonikum, protiprůjmově, antivirově, podporuje činnost slinivky a vaječníků, zlepšuje prokrvení vnitřních orgánů, osvědčila se i při chorobách jater, žlučníku a ledvin i jako prostředek podporující tvorbu mateřského mléka.

Zázvor je pro své léčivé účinky využíván v tradiční indické medicině celá staletí. Účinné látky obsažené v zázvoru optimalizují procesy trávení, mají protizánětlivé účinky, aktivují oběhový systém, snižují hladinu cholesterolu, pomáhají odbourávat tuk a působí také jako účinné afrodiziakum.

Čerstvé šťávy a koktejly z ovoce a zeleniny vynikají nejen svou lahodnou chutí, ale především vysokým obsahem vitamínů, minerálů, živých enzymů a dalších biologicky významných látek. Pití čerstvých šťáv z ovoce a zeleniny čistí a detoxikuje organizmus, odstraňuje únavu, podporuje trávení, snižuje nadváhu, dodává tělu energii a vitalitu. Tajemství účinků čerstvé šťávy spočívá v rychlém využití minerálních látek, vitaminů, solí a především enzymů z čerstvého ovoce a zeleniny, které tělo za normálních okolností získává složitými a dlouhodobými procesy. Čerstvá šťáva je oproti celému plodu dokonale strávena během několika minut, což umožňuje okamžité načerpání energie.

LEPORELO+ restaurant v Domě umění města Brna, Malinovského náměstí 2, 602 00 Brno

www.leporeloplus.cz / info a rezervace: tel.: +420 777 904 570 / e-mail: restaurant@leporeloplus.cz

Mapa

Další akce v okolí

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

Piknik festival Brno 2024

18.05.2024 - 18.05.2024
Brno

Piknik Festival poprvé v Brně! Připravte si nejen chuťové pohárky, čeká vás taky mnoho zábavy!

Prima FRESH festival 2024 - Brno

25.05.2024 - 26.05.2024
Hrad Špilberk

Legendy české gastronomie, hvězdné koncerty a talkshow – i to je Prima FRESH festival 2024. To nejlepší z české…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

30.05.2024 - 30.05.2024
Otevřená zahrada,…

30. května 2024 vás do rozkvetlé Otevřené zahrady v Brně zveme na večer Víno z blízka s víny ovlivněnými jedinečným…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete