Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Letní noc v Otevřené zahradě

27.07.2013 Brno

Vůbec poprvé máte příležitost vidět Otevřenou zahradu v nočním hávu. V sobotu 27. července bude Otevřená zahrada k dispozici až do 23 hodin. Budete tak mít jedinečnou možnost vidět v plné své kráse instalaci Jiřího Suchánka "Turbulence". Tento netradiční hudební nástroj poháněný větrem nejenže hraje, ale v noci také svítí.Součástí prohlídky bude také premiéra výstavy, která z Otevřené zahrady…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Vůbec poprvé máte příležitost vidět Otevřenou zahradu v nočním hávu. V sobotu 27. července bude Otevřená zahrada k dispozici až do 23 hodin. Budete tak mít jedinečnou možnost vidět v plné své kráse instalaci Jiřího Suchánka "Turbulence". Tento netradiční hudební nástroj poháněný větrem nejenže hraje, ale v noci také svítí.

Součástí prohlídky bude také premiéra výstavy, která z Otevřené zahrady poputuje do Olomouce a na další místa v republice. Výstava "Za stromy roku" představuje dvanáct finalistů ankety Strom roku 2013. Mezi stromy, které soutěží o prestižní titul Strom roku, najdete například nejmohutnější hrušeň v Jihočeském kraji či legendami opředenou Vejdovu lípu. Portréty stromů od fotografky a kurátorky Romského muzea v Brně Lenky Grossmannové jsou doplněny o příběhy stromů a lidí, kteří kolem nich žijí.

"Z fotografií dýchá atmosféra místa a červnových dnů, kdy jsme s fotografkou stromy objížděli, kouzelné jsou také bezprostřední obrázky lidí, kteří stromy do ankety navrhli a rozhodli se tak upozornit na význam stromů a podpořit péči o stromy ve svém okolí," uvedla za anketu Strom roku Adéla Badáňová z Nadace Partnerství.

Celostátní anketu Strom roku pořádá Nadace Partnerství od roku 2002. Cílem je podpořit aktivní lidi v péči o stromy a jejich okolí a představit veřejnosti zajímavé stromy s příběhem. Více o soutěži a možnostech hlasování naleznete na www.stromroku.cz. O vítězi mohou hlasující rozhodovat až do 10. října.

Nenechte si ujít možnost zhlédnout jako první fotografie těch nejkrásnějších stromů a začíst se do jejich historie. Výstava bude v Otevřené zahradě k vidění do 6. srpna.

Cena:

30 Kč (vstupné)

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Závody Spartan 2024 ovládnou Brno

18.05.2024 - 19.05.2024
Brno

Rychlá auta a vůně benzínu tentokrát půjdou stranou, Masarykův okruh v Brně se stane dějištěm zcela jiných závodů.…

Brněnská muzejní noc 2024 - Brno

18.05.2024 - 18.05.2024
Brno

Letošní jubilejní 20. ročník Brněnské muzejní noci vás opět vtáhne do víru večerního kulturního města. Připravte se na…

Urban Challenge 2024 - Brno

24.05.2024 - 25.05.2024
Areál Integrované…

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete