Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lužická padesátka

05.05.2018 Hrádek nad Nisou

Již více než 40 let si příznivci pěší turistiky dávají na počátku května sraz v Hrádku nad Nisou, kde začíná trasa legendární "Lužické padesátky".Legendární turistický pochodPořadatelem této kultovní sportovní akce je Klub českých turistů z Ještědské oblasti, jehož členové každoročně organizují a zabezpečují bezproblémový chod celého podniku. Zájemci o účast si mohou vybrat z několika tratí o…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Již více než 40 let si příznivci pěší turistiky dávají na počátku května sraz v Hrádku nad Nisou, kde začíná trasa legendární "Lužické padesátky".

Legendární turistický pochod

Pořadatelem této kultovní sportovní akce je Klub českých turistů z Ještědské oblasti, jehož členové každoročně organizují a zabezpečují bezproblémový chod celého podniku. Zájemci o účast si mohou vybrat z několika tratí o rozdílných kilometrových dotacích (15 km, 25 km, 35 km a 50 km). Ty je následně provedou po území Lužických hor, přičemž každý rok se obměňují.

Pro zajímavost uvádíme profil tratě, měřící 25 kilometrů. Ta nás provede od Hrádku nad Nisou po zelné značce do Donína a po mostě přes Nisu na Dolní Sedlo. Nádherný výhled můžete očekávat z Popovy skály, odkud pokračujete do Krásného dolu k červené značce. Ta Vás zavede postupně na Horní Sedlo, Pod Vysokou ke skalnímu útvaru Bílé kameny a k rozcestí se zelenou značkou.

Jednou z nejhezčích zastávek na cestě je místo zvané Polesí, kde se můžete pokochat pohledem po nádherných a udržovaných chaloupkách. Cesta Vás následně svede zpět do Hrádku nad Nisou. Pokud jsme Vás alespoň částečně nalákali na zajímavý výlet prověřující Vaše fyzické možnosti, přihlaste se skrze registrační formulář pořadatelům a v květnu se vydejte za krásami Lužických hor!

Lužická padesátka 2018

Podrobné informace

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete