Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lyžníci ve Smržovce 2016 - Smržovka

17.02.2018 Smržovka

Ať už jste mladí věkem či duchem, přijeďte se během února zúčastnit populární recesistické akce "Lyžníci ve Smržovce", která má více než patnáctiletou tradici a každoročně přiláká velké množství příznivců veselých radovánek na blyštivě bílém sněhu.Na co se zde můžete těšitV praxi se jedná o lyžařské řádění na sněhu ve skiareálu Kedr. Převážně v dobovém lyžařském oblečení se můžete…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Ski areál Kedr
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Jablonec nad Nisou
Obec
Smržovka

Fotogalerie k článku

Ať už jste mladí věkem či duchem, přijeďte se během února zúčastnit populární recesistické akce "Lyžníci ve Smržovce", která má více než patnáctiletou tradici a každoročně přiláká velké množství příznivců veselých radovánek na blyštivě bílém sněhu.

Na co se zde můžete těšit

V praxi se jedná o lyžařské řádění na sněhu ve skiareálu Kedr. Převážně v dobovém lyžařském oblečení se můžete poprat s nástrahami paraslalomu, porovnat síly s ostatními v kategorii sjezd na dojezd či vyzkoušet si Hup-Skok-Let. Porota z řad diváků pak ocení i nejhezči masku ve speciální disciplíně nazvané Krasomily. Hlavní cenou je třílitrová láhev medového vína, která ve studených únorových dnech jistě zahřeje.

Celá akce je součástí masoupustních oslav, které jsou spojeny s konzumací dobrého jídla a pití, bujarým veselím a spontální sounáležitostí. A všech těchto ingrediencí se Vám na Smržovce dostane hojně. Vždyť chce to i trochu odvahy, stoupnout si na dřevěné lyže bez hran a sjíždět na nich zcela zledovatělý kopec či riskovat pevnost svých kostí při kličkování mezi dřevěnými tyčemi označujícími trasu slalomu. Na Smržovce tak na Vás kromě zábavy a dobrého jídla čeká i festival více či méně humorných pádů, které jsou nezbytným doplňkem této oblíbené recesistické akce. A Vy své účasti zajisté nebude litovat a jedno jest, zda se během akce aktivně zapojíte do závodění či se zařadíte po bok nadšených diváků.

Lyžníci ve Smržovce 2018

Od 12.45 hodin na Kedru (prezence závodníků od 12 do 12.30 hodin)
XXIII. ročník tradiční sportovní akce plné recese. Účastníci v dobovém oblečení se utkají jako vždy ve třech disciplínách - v paraslalomu, sjezdu na dojezd a hup-skok-letu.
Od 17 hodin pak v sále Parkhotelu proběhne slavnostní vyhlášení výsledků a taneční veselice s hudbou kapely Depozit.
V rámci Lyžníků bude v sobotu 17. února od 9 do 11 hodin otevřeno Lyžnické muzeum ve Schowankově vile v Jiřetíně, kde můžete obdivovat historické exempláře ďábelských prkýnek.
- Více informací na tel.: 483 369 333, přihlášky: marek.hotovec@smrzovka.cz.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete