Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Malý princ - Praha

24.02.2019 - 28.04.2019 Praha

S rockovou operou Malý princ RockOpera Praha pokračuje ve své tradici autorských adaptací děl klasické literatury. Zpracování románu Antoine de Saint-Exupéryho je navíc její první rodinnou rockovou operou.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
RockOpera Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Příběh pojednává o letci, který ztroskotá v poušti. Když opravuje svůj letoun, objeví se Malý princ, který po něm chce, aby mu nakreslil beránka, a vypráví mu o svých zážitcích z putování vesmírem. O tom, na jakých podivných planetách byl a co na nich viděl. Kvůli cestování opustil svoji rodnou planetku, kde se zamiloval do růže.

Malý princ je nejznámější dílo francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Na první pohled roztomilá pohádka v sobě skrývá filosofický podtext, jenž je čtenáři jasnější s přibývajícím věkem. Proto je příběh vhodnou látkou pro děti i jejich rodiče.

V pořadí již devátá inscenace RockOpery Praha je opět vystavena na základě rockové hudby Milana Steigerwalda, který se při jejím komponování rozhodl ukázat zvukomalebnější stránku své tvorby. Využil i možnosti hrát pro mladé publikum rockovou operu v akustické verzi po vzoru slavného televizního hudebního pořadu MTV Unplugged. Režie a stejně tak i titulní role byly svěřeny Irině Andreevě, považované za fenomén pohybového divadla. Právě díky této umělkyni, která již dlouhodobě s RockOperou Praha spolupracuje, získává repertoár divadla neotřelý a inovativní výraz, jenž akcentuje prvky nového cirkusu a spektakulární show. Andreeva má pod režisérskou taktovkou zpěváka Kamila Střihavku, jenž ztvárňuje hned několik rolí. Režisérka nevyužívá jen jeho pěvecký, ale také herecký potenciál.

Vzhledem k tomu, že se divák stává součástí představení, jedinečnost a neopakovatelnost divadelního zážitku tak vynikají mnohem víc. Protože je Malý princ určen i dětskému publiku, bude ho zohledňovat nejen formálně, ale také organizačně. Historicky poprvé tak vznikne rocková opera uváděná i pro rodiny během nedělních odpolední...

V představení Malý Princ jsou použity stroboskopy. Prosíme tímto všechny, kteří mají nějaké zdravotní problémy ve spojitosti s blikavými světly, aby vzali toto varování na vědomí!

hudba: Milan Steigerwald

libreto: Pavla Forest

režie: Irina Andreeva

hrají a zpívají: Irina Andreeva (zpívá Marie Steigerwaldová), Kamil Střihavka, Matěj Kohout (zpívá Kamil Střihavka), Vladimir Benderski (zpívá Kamil Střihavka) ad.

délka: 2 h 30 min

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete