Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Masopust - Cheb

19.03.2024 - 29.02.2020 Cheb

Letošní masopustní průvod se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu v sobotu 29. února. A bude to již po patnácté.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Cheb

Fotogalerie k článku

Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha zvou opět všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do masopustního průvodu.

A bude to letos již po šestnácté. Přijďte se i vy společně pobavit s veselým průvodem masek. A nezapomeňte, že jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou a mělo by jich být co nejvíce, aby průvod byl pestrý a veselý. Letošní rok chce dát opět prostor pro kreativitu – téma pro masku si každý zvolí podle svých představ, fantazii se meze nekladou.


Sraz všech účastníků masopustního průvodu je, jako každoročně, ve 13.45 u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14 hodin.

Od divadla se průvod vydá ulicemi Obrněné brigády, Valdštejnovou do Májové ulice, pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ulice, Dlouhou do Jateční ulice a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí. Při své cestě neporuší masky ani letos svoji nepsanou povinnost a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí. Letos budou napjatě očekávat, zda toto povolení dostanou, neboť letošní masopustní průvod poruší staré pravidlo, že bujaré veselí končí o masopustním úterý úderem půlnoci. Budiž omluvou to, že jsme vkročili do roku přestupného a že 29. únor máme v kalendáři vždy jen jednou za čtyři roky. Snad si tento den tedy zaslouží veselou oslavu a malé pohoštění v podobě masopustních dobrot.


Poté bude cesta pokračovat Provaznickou ulicí zpět do Dlouhé ulice a nakonec Židovskou ulicí na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K masopustnímu obveselení bude v mázhausu muzea po celé sobotní odpoledne vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu

Masopustní průvod má být početný, veselý a barevný. Přijměte proto pozvání také jako výzvu pro všechny, kteří nejen rádi zábavu sledují, ale rádi se jí i osobně zúčastní. Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a přijďte i letos do masopustního průvodu!

Mapa

Další akce v okolí

Velký pátek na hradě a velikonoční …

29.03.2024 - 29.03.2024
Hrad Loket

Můžete se těšit na velikonoční jarmark, stezku s úkoly pro děti, velikonoční speciality a bohatý doprovodný program.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete