Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Masopust v ZOO Děčín

19.03.2024 - 02.03.2019 Děčín

Nebojíte se zadělat těsto a usmažit ty nejlahodnější koblihy? Pokud ne a jste navíc ještě i soutěživý typ, pak právě pro vás je určena soutěž O nechutnější masopustní koblihu, kterou každoročně vyhlašuje děčínská zoologická zahrada v rámci oblíbené akce Masopust v zoo.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Děčín - Pastýřská stěna
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Děčín

Fotogalerie k článku

Veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, dobroty a soutěže. Tak to je jen hrubý nástin toho, co vás už za pár dnů čeká v děčínské zoologické zahradě. Oslavy masopustu chystá zoo na první únorovou sobotu 2. března 2019. Nebude chybět ani oblíbený masopustní průvod masek městem.

Program masopustního veselí začne jako již tradičně v areálu zoo ve 14 hodin. V první řadě se zde budou moci blýsknout ti, kteří se nebojí postavit k plotně a umějí připravit ty nejlahodnější koblihy.

Připravena je totiž tradiční soutěž O nechutnější masopustní koblihu. Porota se při jejich hodnocení bude zaměřovat především na chuť, náplň a také celkový vzhled. Do soutěže mohou jednotlivci dodat i více koblihových trojic, musí se však lišit alespoň náplní. Koblihová soutěž nebude jedinou, ve které bude možné uspět.

Po soutěžích bude následovat nejoblíbenější součástí celé akce – masopustní průvod městem. Ten vyrazí ze zoo přibližně ve čtvrt na čtyři. Cílem letošního průvodu bude Křížová ulice, kde proběhne tzv. soud s medvědem. Tam by měl průvod dorazit před pátou hodinou odpolední.

Po cestě nebudou chybět zajímavá zastavení. Někde si zatancujeme, někde zazpíváme, jinde ochutnáme něco dobrého nebo ztropíme nějakou taškařici. Do průvodu se s námi vydá nejen folklorní soubor Jirkovák, ale také flašinetář, harmonikář nebo vozembouchář. Za poslední roky se z této akce podařilo vytvořit krásnou tradici, kterou si nenechá ujít stále více lidí, a proto doufáme, že tomu nebude letos jinak.

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém Děčín 2024 - Děčín

15.06.2024 - 15.06.2024
Děčín

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice.

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete