Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka 2023

01.06.2023 - 01.07.2023 Moravskoslezský kraj

Už 1. června začne letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. Pestrý koncertní i bohatý doprovodný program potrvá celý měsíc.

Adresa a kontaktní informace

Už 1. června začne letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. Pestrý koncertní i bohatý doprovodný program potrvá celý měsíc. V Janáčkově rodném Moravskoslezském kraji se setkají rozhlasoví filharmonici ČR a Norska, uznávaný a obdivovaný mistr violoncella Daniel Müller-Schott, klavírní virtuos světového formátu Christian Ihle Hadland a české hvězdy klasické hudby. Na programu jsou také zajímavé přesahy do jiných žánrů - jazzový večer s kvartetem Nikol Bókové, nositelky Ceny Anděl a Ceny Jantar nebo  hudebně-taneční performance "Vrány" s uskupením Holektiv a hudebnicí, skladatelkou a modelkou Terezií Kovalovou. Festivalový crossover se uskuteční také v hukvaldském amfiteátru, kde zazní moravské lidové písně a Janáčkovo dílo v netradičním podání jedinečné cimbálové muziky Harafica a Moravské filharmonie Olomouc. V Hukvaldech zazní i oratorní večer s Adamem Plachetkou. Připraven je také program pro celé rodiny, včetně dvou dětských oper. (www.mhflj.cz)

                                                                                                                                                                     

Mapa

Další akce v okolí

Štěrkovna Open Music 2024 - Hlučín

25.07.2024 - 28.07.2024
Hlučín

Zveme vás na jubilejní 20. ročníky Štěrkovny Open Music, který se bude konat na Hlučínském jezeře.

Ladná Čeladná 2024 - Čeladná

02.08.2024 - 03.08.2024
Čeladná

Již podeváté se v podhůří Beskyd odehraje festival Ladná Čeladná a jako tradičně nabídne rozmanitý program pro mladší i…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete