Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mistrovství Pecky v běhu na historických lyžích

08.02.2020 Pecka

Srdečně Vás zveme na další ročník populárního a prestižního závodu v běhu na historických lyžích.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Další ročník závodů v historickém lyžování, tentokrát v termínu 8. 2. 2020 na tradičním místě areálu Koupaliště a kempu Pecka. Prezentace závodníků je od 13:0 a závod odstartuje v 14:00. Vyzýváme všechny muže, ženy a děti aby prohledali půdy a přišli si zazávodit nebo jen tak v dobovém oblečení povzbuzovat a ochutnat zabijačku.


V restauraci pro vás připravíme: zabijačkový guláš, světlé i tmavé jitrnice, prejt, tlačenku, prdelačku, pečené kroupy a pro hosty, kteří neholdují zabijačce nabídneme domácí buchty. Veškeré výrobky si můžete nechat zabalit s sebou, nebo v pohodlí zkonzumovat ve vytápěné restauraci.

Propozice závodu:

Závodu se může zúčastnit každý, kdo vlastní lyže, které byly vyrobeny před rokem 1970, a sám závodník přijde oblečen v dobovém kostýmu. Soutěžící jsou rozděleni hned do několika věkových kategorií – ti nejmenší, dorost, ženy, muži. Trať bude mít přibližně 1 km a je umístěna do areálu kempu Pecka. Závodníci musí během trasy překonat několik překážek a jednu občerstvovací stanici, kde se každý dospělý účastník musí posilnit panákem alkoholu. Závodní dráha je volena dle sněhových podmínek a především dle inspirace pořadatelů, kteří každý rok připraví záludné pasáže.

Prezentace závodníků od 13 hodin a závod od 14 hodin

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete