Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Montparnasse přichází do Prahy

17.05.2013 - 31.12.2015 Praha

V Praze u příležitosti spuštění portálu Toadsquare, nové sociální sítě pro osoby pracující v uměleckém průmyslu, znovu ožila slavná umělecká atmosféra Montparnasse. Tato pařížská čtvrť, která byla svého času centrem dění pro mnoho tvůrčích umělců z celého světa a domovem proslulých osobností jako Modigliani, Salvador Dalí, Ernest Hemingway nebo F. Scott Fitzgerald, nyní dorazila do Musea Kampa,…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

V Praze u příležitosti spuštění portálu Toadsquare, nové sociální sítě pro osoby pracující v uměleckém průmyslu, znovu ožila slavná umělecká atmosféra Montparnasse. Tato pařížská čtvrť, která byla svého času centrem dění pro mnoho tvůrčích umělců z celého světa a domovem proslulých osobností jako Modigliani, Salvador Dalí, Ernest Hemingway nebo F. Scott Fitzgerald, nyní dorazila do Musea Kampa, v samotném srdci Prahy.

Symetrie umění

Při pohledu na nádvoří muzea plné umělců, účinkujících a uměleckých děl inspirujících návštěvníky byl levý břeh Vltavy dokonalým ztělesněním toho, co kdysi představoval levý břeh Seiny. Přihlížející zde mohli spatřit herce oblečené jako slavné velikány Montparnassu, jak se procházejí mezi pařížskými stánky nabízejícími víno, sýry, šneky, a dokonce i absint. O zábavu se starali malíři a vystupující spolu s hudebníky, kteří návštěvníky těšili rozmanitými skladbami, od tradičního jazzu a blues až po úchvatnou moderní evropskou taneční hudbu.  
"Levý břeh v době Pabla Picassa symbolizoval skutečné nadšení, příležitosti a vášeň – tradici, kterou chce tým Toadsquare znovu oživit," vysvětluje Jane Hrouda, zakladatelka projektu, "na lokální úrovni umělecké komunity vždy prosperovaly. Klienti a sběratelé odjakživa navštěvovali kavárny, kde mohli najít nové nadějné a talentované umělce. Jenže co když jste mladý génius z Jakarty a váš ideální zákazník žije v Madridu? Se službou Toadsquare je to, jako kdyby seděl u vedlejšího stolu."

Toadsquare

Na službě Toadsquare se každý může registrovat zdarma.

Získá tak svou osobní virtuální vitrínu – dalo by se říci "webovou stránku na webových stránkách" – pro umístění svých uměleckých děl: fotografií, filmů, videí, scénářů, návrhů, hudebních skladeb – zkrátka ukázek a příkladů svého tvůrčího talentu. Zároveň je zde možné zakoupit vybavení a materiál, zajistit si školení, vyměňovat zkušenosti a tipy s jinými tvůrčími profesionály, propagovat výstavy a vystoupení, obdržet kritiku od skutečných odborníků nebo hledat inspiraci.

Ve dvacátém století museli umělci, kteří chtěli představit a rozvíjet svou tvorbu, zamířit do Paříže. Dnes, ve století jednadvacátém, je díky online nástrojům totéž možné pouhým kliknutím myši.

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete