Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Mountain Challenge - závody v horském trekingu

20.05.2016 - 24.09.2016 Jeseník

Sportovní akceMountain Challange (Horská výzva) je třídílným seriálem závodů v horském maratónu dvojic. Poprvé se konal v roce 2011 a představuje velkou výzvu pro všechny profesionální běžce, amatérské nadšence či milovníky horské turistiky.Trojdílný horský maratonPořadateli je představován jako horský maratón určený široké veřejnosti, představující velkou výzvu v podobě zdolávání extremních…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Sportovní akceMountain Challange (Horská výzva) je třídílným seriálem závodů v horském maratónu dvojic. Poprvé se konal v roce 2011 a představuje velkou výzvu pro všechny profesionální běžce, amatérské nadšence či milovníky horské turistiky.

Trojdílný horský maraton

Pořadateli je představován jako horský maratón určený široké veřejnosti, představující velkou výzvu v podobě zdolávání extremních výšek a vzájemném poměřování sil s ostatními účastníky. První závod se koná v polovině dubna v oblasti Jeseníků (centrem tohoto závodu je sportovní areál Kouty nad Desnou), v červnu poté závodníci zavítají do Krušných hor (centrem tohoto závodu je Klínovec) a závěrečným podnikem pak bude závod v Krkonoších (centrem tohoto závodu bude Špindlerův Mlýn) v polovině srpna.

Na jednotlivých závodních okruzích se účastníci musí vypořádat s trasou o přibližně délce 70-ti kilometrů, přičemž většina profilu trati vede po nejvyšších vrcholech a hřebenových trasách. Předpokládaná účast na aktuálním ročníku se odhaduje v horizontu několika stovek závodníků. Obdiv si jistě zaslouží všichni z nich a zvláště ti, kteří se vrcholovému sportu nevěnují a závodu se účastní z touhy po poznání vlastních fyzických sil. Mezi ně můžete patřit i vy a proto si nezapomeňte s dostatečným předstihem zajistit registraci na závod po vrcholcích nejkrásnějších českých a moravských hor. 

Horská výzva 2016

1. Krušné hory (Boží Dar)

20. - 21. květen 2016
-
2. Beskydy (Trojanovice)

10. - 11. červen 2016
-
3. Jeseníky (Červenohorské sedlo)

15. - 16. červenec 2016
-
4. Šumava (Železná Ruda)

19. - 20. srpen 2016
-
5. Krkonoše (Pec pod Sněžkou)

23. - 24. září 2016


Těšíme se na vás!

 

 

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete