Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzejní noc pod Ještědem - Severočeské muzeum v Liberci

19.05.2017 Liberec

Při letošním ročníku se spojily instituce z Liberce (Severočeské muzeum, Oblastní galerie Liberec, iQLANDIA a Technické muzeum Liberec), Jablonce nad Nisou (Muzeum skla a bižuterie a Dům Jany a Josefa V. Scheybalových) a Vratislavic nad Nisou (Automuzeum Vratislavice a Rodný dům Ferdinanda Porscheho) a připravily bohatý program pro všechny věkové kategorie.Vstup…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Při letošním ročníku se spojily instituce z Liberce (Severočeské muzeum, Oblastní galerie Liberec, iQLANDIA a Technické muzeum Liberec), Jablonce nad Nisou (Muzeum skla a bižuterie a Dům Jany a Josefa V. Scheybalových) a Vratislavic nad Nisou (Automuzeum Vratislavice a Rodný dům Ferdinanda Porscheho) a připravily bohatý program pro všechny věkové kategorie.

Vstup zdarma.

ÚČASTNÍCI:

Liberec:
Severočeské muzeum v Liberci
Oblastní galerie Liberec
Technické muzeum v Liberci
iQLANDIA Liberec
Rodný dům Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou
Automuzeum Vratislavice nad Nisou

Jablonec nad Nisou:
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
Městská galerie My v Jablonci nad Nisou
Dům Jany a Josefa V. Scheybalových v Jablonci nad Nisou

"Letos jsme pro Muzejní noc pod Ještědem zvolili téma cirkus," informuje koordinátorka programu Petra Kašková a dodává: "Téma se odrazí především ve výtvarných dílnách, které budou probíhat ve vybraných institucích, v některých pódiových vystoupeních, nebudou chybět klaunské nosy ani barevné balonky." Celovečerní program oživí kromě uvedených výtvarných dílen také komentované prohlídky a venkovní program s cirkusovými a tanečními vystoupenímiči hudební produkce regionálních kapel. Vedle kulturního vyžití budou na místě k dispozici stánky s občerstvením, kde určitě zaujmou speciální žitavské bratwursty vyrobené podle receptury z 18. století, pokrmy z polní kuchyně nebo cukrová vata.

Vratislavice nad Nisou lákají na zážitky spojené zejména s automobilovým průmyslem a Ferdinandem Porschem. Automuzeum Vratislavice nabídne prohlídky expozic i depozitáře, komentované prohlídky, představení unikátních exponátů. Rodný dům Ferdinanda Porscheho, který se do Muzejní noci pod Ještědem zapojil letos poprvé, kromě stálých expozic a komentovaných prohlídek otevře také výtvarnou dílnou.

V cirkusovém duchu se ponese i program v Domě Jany a Josefa V. Scheybalových. Muzeum skla a Bižuterie bude otevřené, svůj hlavní program tentokrát představí až v sobotu ve sklářské osadě Kristiánov, kde prošlo nákladnou rekonstrukcí místní muzeum.

Podobně jako v minulých letech bude zajištěna kyvadlová doprava historickými autobusy mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou se zastávkou ve Vratislavicích nad Nisou.

Projekt Muzejní noc pod Ještědem je součástí Festivalu muzejních nocí, který volně navazuje na Mezinárodní den muzeí. Tuto akci společně pořádají: Oblastní galerie Liberec, Severočeské muzeum v Liberci, Technické muzeum Liberec, iQLANDIA, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Jablonecké kulturní a informační centrum a Památních manželů Scheybalových Jablonec nad Nisou, Automuzeum v rodišti Ferdinanda Porsche, Rodný dům Ferdinanda Porsheho ve Vratislavicích nad Nisou. Finančně na pořádání přispívají Ministerstvo kultury ČR, Liberecký kraj a města Jablonec nad Nisou a Liberec.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete