Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzeum fosilií v Roseči u J. Hradce

06.05.2014 - 31.12.2020 Roseč

V Muzeu fosilií můžete shlédnout expozici zajímavých nálezů živočichů a rostlin od období Kambria.Představujeme zde ucelenou sbírku trilobitů, hlavonožce-amonity, dinosauří a mamutí zuby a kosti, žraločí a mosasauří zuby, stovky různých druhů mušlí, mořské ježky dnešní i ty zkamenělé několik milionů let, stromy a rostliny zkamenělé do prostředí, ve kterém se nacházely a další zajímavosti. Zároveň…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V Muzeu fosilií můžete shlédnout expozici zajímavých nálezů živočichů a rostlin od období Kambria.Představujeme zde ucelenou sbírku trilobitů, hlavonožce-amonity, dinosauří a mamutí zuby a kosti, žraločí a mosasauří zuby, stovky různých druhů mušlí, mořské ježky dnešní i ty zkamenělé několik milionů let, stromy a rostliny zkamenělé do prostředí, ve kterém se nacházely a další zajímavosti. Zároveň si návštěvníci muzea mohou některé exponáty osahat a potěžkat.

Unikátní sbírku fosílií máme zapůjčenou od Henka a Nolly Blaasových z Holandska. Tomuto koníčku se věnovali 40 let. Celá sbírka je chronologicky a časově zpracována a najdete zde informace o dávných dobách historie naší země. V České republice se jedná o největší soukromou sbírku fosilií vůbec.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete