Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Muzeum kostek lego - Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník

19.10.2015 - 31.12.2025 Jeseník

PRVNÍ MUZEUM STAVEBNICE LEGO NA MORAVĚ A VE SLEZSKU OTEVŘELI V JESENÍKUSlezský Jeseník má díky místním lázním nové lákadlo pro turisty. Priessnitzovy léčebné lázně ve svém areálu otevřely muzeum kostek LEGO. Zároveň se mohou chlubit unikátním LEGO modelem jejich výstavního Sanatoria Priessnitz.Legendární dánská stavebnice baví malé i velké po celém světě více jak šedesát let. Vždyť už její název…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

PRVNÍ MUZEUM STAVEBNICE LEGO NA MORAVĚ A VE SLEZSKU OTEVŘELI V JESENÍKU

Slezský Jeseník má díky místním lázním nové lákadlo pro turisty. Priessnitzovy léčebné lázně ve svém areálu otevřely muzeum kostek LEGO. Zároveň se mohou chlubit unikátním LEGO modelem jejich výstavního Sanatoria Priessnitz.

Legendární dánská stavebnice baví malé i velké po celém světě více jak šedesát let. Vždyť už její název v sobě skrývá pobídnutí 'Leg godt!', tedy 'Hraj si dobře!' Od 16. října máte možnost si ráj barevných kostek, které fantazii meze nekladou, užít v Muzeu kostek v budově lázeňské Kavárny Sofie.

"V muzeu můžete obdivovat na tisíc modelů aut, robotů, pohádkových postav a budov. Nedílnou součástí muzea je také herna, kde si děti mohou postavit cokoli podle své fantazie," představuje další z lázeňských projektů zaměřených na děti Tomáš Rak, obchodní ředitel lázní. Ve speciálním LEGO obchůdku, který je rovněž součástí muzea, si můžete udělat radost některou ze sérií LEGO, ale můžete využít i speciálního prodeje stavebnice na váhu.

S novým muzeem souvisí také unikátní stavebnicový model Sanatoria Priessnitz. "Model pro nás postavil LEGO fanoušek pan Eduard Hybler. Nad modelem v měřítku 1:43 strávil 120 hodin a využil na něj neuvěřitelných více jak 63 tisíc stavebnicových kostek," nadšeně popisuje Rak. Opravdu jedinečný model Sanatoria, před který autor instaloval také část parčíku, lázeňské návštěvníky i Vláček Lázeňáček, je umístěn ve Vídeňské kavárně u Ripperovy promenády. "Naopak muzeum je součástí tzv. Sofiina dětského světa. Takto jsme nově pojmenovali známou kinokavárnu Sofie, jejíž prostory jsme podřídili především potřebám dětí a jejich rodičů," uzavírá Rak. Kromě muzea totiž v budově můžete se svými ratolestmi navštívit novou dětskou hernu s bludištěm, skluzavkami, bazény s balónky, odpočinkovou zónou a dětským kinem. Herna je propojena se stávající kavárnou.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete