Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nefestík je zpět - Nepomuk

18.06.2021 - 19.06.2021 Nepomuk

Po vynucené roční pauze se v Nepomuku na jižním Plzeňsku opět uskuteční multižánrový festival Nefestík .

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Plzeň-jih
Obec
Nepomuk
web
www.nefestik.cz
web1
www.nepalfest.cz

Na dvou scénách se představí přes dvacet vystupujících z oblasti hudby, divadla, slampoetry i autorské poezie. Festival má široké žánrové rozpětí na poli alternativní kultury. Tak jako každý rok i letos se soustředí na nové zajímavé objevy či interprety, kteří v Nepomuku zatím nevystoupili. Nefestík je benefiční a jeho výtěžek letos poputuje na podporu samotných vystupujících. Vstupné je dobrovolné.

Oproti předchozím ročníkům se na formátu akce podepíše aktuální epidemická situace. Festival proběhne pouze v pátek a v sobotu. Taktéž počet scén bude omezen na dvě, a to venkovní živou stage, kde vystoupí především hudební projekty spolu s několika divadelními uskupeními, a takzvanou Stable stage, která je umístěna v prostorách historických poštovních stájí.

Dramaturgie této scény je oproti předchozím ročníkům výrazně pestřejší a návštěvníci zde budou mít možnost vidět a slyšet komorní hudební vystoupení, divadelní improvizace, dětská divadelní představení, slampoetry či čtení autorské poezie. S ohledem na vládní opatření je více než pravděpodobné, že se neuskuteční DJské afterparty, jak bývalo dobrým zvykem. Vlastní program festivalu bude naopak doplněn například o sochařskou expozicí přímo v budově Zelenohorské pošty (Monika Hniková a Radek Mužík: zemitou), její vernisáž celý festival zahájí.

Hlavním mottem Nefestíku je objevování nových jmen a mladých talentů, dramaturgie festivalu se snaží představovat publiku zajímavé novinky na nezávislé kulturní scéně, a to nejen z českého jihozápadu. Pokud se v programu zjeví nějaký časem prověřený projekt, jde opět, až na pár stálic, o novinku alespoň v rámci festivalu samotného. 

V letošním roce proběhne festival ve formátu, kdy se program na jednotlivých scénách nebude překrývat, ale bude plynule navazovat. Návštěvníci tak budou mít možnost navštívit kompletní nabídku. 

Jak bývá dobrým zvykem, i letos budou na Nefestíku podávány rozmanité veganské pokrmy, ale nebude chybět ani buřtotéka u ohniště. Milovníci kvalitních chmelových nápojů jistě ocení, že na čepu potečou piva z regionálních řemeslných pivovarů.

Nefestík se koná s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky, Plzeňského kraje a města Nepomuku.

Je ještě třeba upozornit, že finální podoba festivalu bude upravena dle v té době platných vládních protiepidemických opatření. Ta bohužel teď můžeme jen odhadovat. Omezený počet účastníků nás příliš netrápí, protože Nefestík, byl vždy komorní, s návštěvností kolem 500 osob.  A areál stejně víc jak 700 lidí nepojme. Počítáme dále například předběžně s tím, že bude moci být produkce jen pro sedící diváky - bude tedy zajištěn dostatečný počet míst k sezení. Dále s omezenou provozní dobou prodeje nápojů a jídel - a konečně vlastně s čímkoliv.

Naším cílem je, aby akce v pořádku a pohodě proběhla.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete