Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Městské muzeum a galerie Polička – Expozice galerie

27.04.2013 - 01.09.2013 Polička

JÍŘÍ ŠALAMOUN A MAXIPES FÍK27. dubna - 1. září 2013 - výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.Zahájení výstavy se koná v sobotu 27. dubna 2013 ve 14.00 hod. ve výstavních sálech Městské galerie. Na vernisáži vystoupí oblíbená skupina Maníci.Výstava patří do cyklu Čeští ilustrátoři a navazuje na loňskou výstavu Adolfa Borna. Letos se ve výstavních sálech galerie představí tvorba českého…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Městské muzeum a galerie Polička – Expozice galerie
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Polička

Fotogalerie k článku

JÍŘÍ ŠALAMOUN A MAXIPES FÍK

27. dubna - 1. září 2013 - výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.

Zahájení výstavy se koná v sobotu 27. dubna 2013 ve 14.00 hod. ve výstavních sálech Městské galerie. Na vernisáži vystoupí oblíbená skupina Maníci.

Výstava patří do cyklu Čeští ilustrátoři a navazuje na loňskou výstavu Adolfa Borna. Letos se ve výstavních sálech galerie představí tvorba českého výtvarníka, ilustrátora, autora kreslených filmů a tvůrce oblíbeného Maxipsa Fíka - Jiřího Šalamouna.

Poličská výstava představí v první části tvorbu pro děti – kromě řady dalších prací i knižního a televizního Maxipsa Fíka včetně jeho boudy a interaktivního koutku pro malé zájemce. Ve druhé části bude představena ilustrační tvorba pro dospělé – mimo jiné Poslední Mohykán J. F. Coopera, Tolkienův Hobit, nebo Tracyho tygr W. Saroyana. Všechny tyto knihy mají společný základ v Šalamounově pojetí ilustrace, kterou nechápe jako doprovod, ale další otevírání textu. Svébytnost, jedinečnost a neopakovatelnost  Šalamounova výkladu světa nás tak provázejí divadlem světa, v němž se ovšem skrývá i naše vlastní  role. Šalamounovo porozumění světu se pohybuje různými cestami, prochází labyrintem světa, jehož některé cesty mohou vést až do ráje srdce, znovu na samotný práh dětství. Trvalým průvodcem je ovšem humor, který skoro všechny cesty dělá nějak schůdnými.

Otevírací doba

zde

Vstupné

zde

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete