Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nejkrásnější známka světa na zámku Berchtold

16.10.2012 - 31.12.2013 Kunice

Známka České pošty s názvem Poštovní muzeum od slovenského výtvarníka Dušana Kállaye vyhrála v soutěži Grand Prix de l´exposition WIPA, nejuznávanějším mezinárodním klání o nejkrásnější známku světa.Do prestižní soutěže spojené se světovou výstavou WIPA Vídeň mohou poštovní správy přihlásit vždy maximálně jeden exemplář. Česká pošta vybrala písmenovou známku Poštovní muzeum od…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Berchtold Vidovice-Kunice u Stránčic
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Praha-východ
Obec
Kunice

Fotogalerie k článku

Známka České pošty s názvem Poštovní muzeum od slovenského výtvarníka Dušana Kállaye vyhrála v soutěži Grand Prix de l´exposition WIPA, nejuznávanějším mezinárodním klání o nejkrásnější známku světa.

Do prestižní soutěže spojené se světovou výstavou WIPA Vídeň mohou poštovní správy přihlásit vždy maximálně jeden exemplář. Česká pošta vybrala písmenovou známku Poštovní muzeum od slovenského výtvarníka Dušana Kállaye, kterou rytecky rozkreslil Miloš Ondráček.

"Se 122 body se tato známka umístila na 1. místě, před 2. Lichtenštejnskem (115 bodů) a 3. Slovenskem (99 bodů). V první desítce se na dalších místech umístily známky poštovních správ Švédska, Vatikánu, Ukrajiny, Chorvatska, Ruska, Německa a Islandu," sdělila on-line deníku TÝDEN.CZ mluvčí České pošty Marta Selicharová.

"Vítězství České republiky v soutěži je zároveň oceněním vysoké kvality tvorby známek u nás. Zatímco řada konkurenčních poštovních správ pro soutěž vybrala například aršíky, které jsou výrobně mnohem složitější, my jsme vyhráli s úplně běžnou výplatní známkou tištěnou ofsetem, " říká ředitel odboru známkové tvorby České pošty Břetislav Janík,.

Porota se rozhodla udělit České poště první cenu především díky excelentnímu grafickému návrhu výtvarníka Kállaye a přidanou ryteckou rozkresbou rytce Ondráčka. Na úspěchu má zásluhu i Poštovní tiskárna cenin Praha, která známku vytiskla ve vysokém rozlišení a kvalitě.

Pohár Grand Prix a diplom bude předán zástupcům České pošty 1. prosince 2012 ve Vídni.

zdroj:

http://www.tyden.cz/rubriky/relax/zabava/nejkrasnejsi-znamka-sveta-je-z-ceske-republiky_248450.html

A nejen to, na zámečku Berchtold je nejkrásnější známka světa k vidění spolu s dopisní obálkou vytvořenou ve stejném stylu, dále můžete na zámečku uvidíte nejkrásnější známky ČR od roku 1993.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Magická esa -květen Líbeznice 2024

04.05.2024 - 04.05.2024
Mírové náměstí 44 250…

Magická esa - strhující show pro celou rodinu.

Hra kouzel a magie - květen Líbezni…

11.05.2024 - 11.05.2024
Líbeznice u Prahy

Hra kouzel a magie – představení pro děti

S kouzly kolem světa! (pro školy) -…

30.05.2024 - 30.05.2024
Líbeznice

S kouzly kolem světa! – představení pro dětiProžijte velkou kouzelnickou cestou kolem světa! Poletíme na výlet letadlem…

S kouzly kolem světa! (pro školy) -…

04.06.2024 - 04.06.2024
Líbeznice

S kouzly kolem světa! – představení pro dětiProžijte velkou kouzelnickou cestou kolem světa! Poletíme na výlet letadlem…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete