Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Nový pohled na Vánoce - Nákupní centrum Eden Praha

14.11.2012 - 21.12.2012 Praha

Připomenutí významu vánočních pohledů, historie vzniku pohlednic a všeho, co souvisí s rozesíláním vánočních přání, prolíná letošní adventníatmosféru Nákupního centra Eden. Se sloganem Získejte nový pohled na Vánoce centrum poukazuje na nenahraditelnost a osobitost psaného pohledu v porovnání s jeho moderní elektronickou podobou. Vyzdvihuje i rodinný význam tohoto zvyku a hodnoty, které poslaný…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Nákupní centrum Eden, Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Připomenutí významu vánočních pohledů, historie vzniku pohlednic a všeho, co souvisí s rozesíláním vánočních přání, prolíná letošní adventní
atmosféru Nákupního centra Eden. Se sloganem Získejte nový pohled na Vánoce centrum poukazuje na nenahraditelnost a osobitost psaného pohledu v porovnání s jeho moderní elektronickou podobou. Vyzdvihuje i rodinný význam tohoto zvyku a hodnoty, které poslaný pohled představuje především v období Vánoc, kdy by si lidé měli udělat čas jeden na druhého.

Adventní téma doplňuje výstava Historie pohlednic, která v NC Eden dnes začíná.

Posílání vánočních pohledů v minulosti patřilo k jednomu z neodmyslitelných zvyků vánočních příprav v mnoha rodinách po celém světě. I přesto, že je v současné době tento zvyk stále častěji nahrazován elektronickými verzemi, stále se najdou lidé, kteří tradici posílání pohlednic udržují, protože vnímají smysl a důležitost této tradice a chtějí ji předat další generaci.

"Rádi bychom návštěvníky Nákupního centra Eden nechali zamyslet se nad novým pohledem na Vánoce. Není to pouze zvážení toho, že by tento rok mohli poslat místo sms pohlednici, ale i zvážení pohledu na spěch a stres a zapomínání toho hlavního, o čem Vánoce mají být, tedy o pohodě a příjemně strávených chvílích se svými blízkými. Poslaný pohled představuje čas, který jsme si udělali na toho druhého a přenáší hluboký, osobní a výjimečný význam upřímně myšleného přání, který vnímá jak člověk, který pohlednici píše, tak i ten, co ji obdrží.

Abychom návštěvníkům co nejvíce usnadnili ten první krok, hostesky v NC Eden rozdávají pohlednice zdarma.

V Kole štěstí jsou dokonce opatřeny i známkou. Stačí si vybrat, jakým motivem lidé chtějí své blízké potěšit. Volit mohou ze dvou sad, z nichž jedna je více tradiční, s variacemi vánočního stromečku, a druhá symbolicky připomíná hlavní atributy přání k Vánocům. Motivem je jablko, které se váže k vánočním zvykům i výzdobě a zároveň představuje ústřední vizuální prvek komunikace NC Eden," vysvětluje Renata Nejtková, marketingová manažerka obchodních center společnosti Tesco.

V souvislosti s adventním tématem zasílání vánočních pohlednic připravilo Nákupní centrum Eden výstavu Historie pohlednic, která mapuje historii vzniku pohledů, jejich předchůdce a průkopníky a popisuje i vznik samotných vánočních pohledů.

Výstava je doplněna o poutavé příběhy a fotografie.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Další akce v okolí

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Charitativní běh Wings For Life 5. …

05.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Už jedenácté výročí oslaví letošní charitativní běh Wings For Life 2024. Cílem závodu je vybrat prostředky na výzkum…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete