Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

O dudách a dudácích 2018 - Rokycany

24.02.2018 Rokycany

Přijměte naše pozvání na tradiční setkání všech milovníků hry na dudy, které jsou typickým hudebním nástrojem v oblasti západních Čech. Již více než deset let se v malebných Strakonicích nebo nověji v Rokycanech můžete zúčastnit semináře s názvem "O dudách a dudácích", který zaujme nejen poutavou formou výstupů erudovaných odborníků, ale i atraktivním doprovodným programem.Co Vás zde…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Rokycany
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Rokycany
Obec
Rokycany

Fotogalerie k článku

Přijměte naše pozvání na tradiční setkání všech milovníků hry na dudy, které jsou typickým hudebním nástrojem v oblasti západních Čech. Již více než deset let se v malebných Strakonicích nebo nověji v Rokycanech můžete zúčastnit semináře s názvem "O dudách a dudácích", který zaujme nejen poutavou formou výstupů erudovaných odborníků, ale i atraktivním doprovodným programem.

Co Vás zde čeká

Dudy patřily již ve středověku k nejoblíbenějším hudebním nástrojům, o čemž se můžeme přesvědčit v tématicky zaměřených příspěvcích, které se úlohou tohoto nástroje v dějinách hudby pravidelně zabývají. V ceně vstupenky na jednodenní festival je kromě pozvání na zajímavé odborné přednášky i účast na hudebním vystoupení, které nejčastěji reprezentuje komorní koncert dudáků či dudáckých muzik. Vzhledem k tomu, že akci pořádá Klub přátel tanečních souborů Rokytka je zřejmě, že se můžete těšit i na vystoupení s taneční tématikou. Ze známých účinkujících vystoupivších v rámci minulých ročníků zmiňme alespoň Malou lidovou muziku Rokytka, Lidovou muziku Sluníčko z Rokycan či Dudáckou muziku Prácheňského souboru Strakonice.

Pokud tedy patříte mezi hudební fanoušky a rádi se dozvídáte nové informace z dějin hudby, nenechte si účast na zajímavém dni plném přednášek a zajímavých vystoupení ujít.

O dudách a dudácích 2018

Plakát

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Komentovaná prohlídka výstavy obraz…

31.07.2024 - 31.07.2024
Výstavní síň muzea

Jedinečná letní příležitost: užijte si komentovanou prohlídku výstavy západočeských krajinářů s názvem KDE DOMOV MŮJ v…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete