Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

O třech sluncích nad Trutnovem

06.05.2022 - 07.05.2022 Trutnov

Úchvatné městské slavnosti připomínají svým programem bájné počátky města a přinášejí zábavu, legraci i poučení.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

 

Páteční Slavnost tří sluncí, to je magický obřad o podivných úkazech na nebi. Součástí jsou divadelní performance, živá hudba, filmová projekce, tichá pyrotechnika, … S pořadateli se sejdete v 20:45 před SPŠ Trutnov, Horská 618 (u kruhového objezdu u Autostylu).

Sobotní program zahájí v 10:00 dětský sluníčkový průvod. Potom už Krakonošovo náměstí a přilehlý střed města ožijí skutečnou a nefalšovanou zábavou: dětská scéna s Divadlem V Pytli, Auroura – kolečková loď, kuličková dráha, střelnice pana krále - střelba z kuše (do připravených terčů, na kolemjdoucí se střelba přísně zapovídá), Al Rašíd – herní stanoviště pro odvážné děti, celodenní hra s nebeskou tématikou, přehlídky řemesel a výtvarné dílničky - DANAR, Bosorky a Tkalcovské muzeum v Domě pod jasanem, šlapací Orient expres, fríské koně, Cirkus Nostalgie, hudební uličky, laborování slovutného alchymisty Gorvina a samozřejmě spousta dobrého jídla a pití 

V tvrzi pod muzeem a na tržnici hrají celý den jak o život jedna kapela za druhou.

Večer po setmění potom zhasnou na Krakonošově náměstí všechna světla a pouze za svitu loučí přinesou tajemné bytosti vedené rytířem Albrechtem z Trautenberka na koni draka, kterého zavěsí na věž Staré radnice, kde setrvá až do svátku sv. Michala Drakobijce.
 

Mapa

Další akce v okolí

TrutnOFF Open Air Festival 2024

22.08.2024 - 25.08.2024
Na bojišti

TrutnOFF ke čtyřicetinám a na Den vrabců vybubnoval orla letošního setkání. Krále alternativního rocku, kultovní The…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete