Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Odemykání Lužnice 2018 - Suchdol nad Lužnicí

31.03.2018 Suchdol nad Lužnicí

Znáte ty radostné dny kdy sluneční paprsky prorážejí doposud zamračenou oblohu a přinášejí první jarní teplo jako symbolické předání vladařského žezla paní zimy nově příchozímu, živoucímu jaru. Právě v těchto březnových dnech se k životu probouzejí i české a moravské řeky, jejichž tok získává na síle s každou další roztátou kupičkou sněhu. Probouzející se příroda inspiruje nadšence ze všech koutů…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Znáte ty radostné dny kdy sluneční paprsky prorážejí doposud zamračenou oblohu a přinášejí první jarní teplo jako symbolické předání vladařského žezla paní zimy nově příchozímu, živoucímu jaru. Právě v těchto březnových dnech se k životu probouzejí i české a moravské řeky, jejichž tok získává na síle s každou další roztátou kupičkou sněhu. Probouzející se příroda inspiruje nadšence ze všech koutů naší země k pořádání rozmanitých oslav a veselic, vítajících přívětivější část roku. Jednou takovou akcí je "Odemykání řeky Lužnice", která má historii sahající až do 70. let minulého století.

Co na akci uvidíte

Pořádá ji skupina vodáckých nadšenců ze Suchdola nad Lužnicí, kteří příchod jara pravidelně oslavují plavbou po vytčeném úseku řeky Lužnice. Výchozím bodem účastníků akce a zároveň místem srazu je Klikovský most u Suchdola nad Lužnicí, kde vzniká provizorní vodácká základna. Celodenní plavba pak pokračuje až do jezu Pilař u Majdaleny, kde vodáci vytáhnou své lodě a plavidla a po důkladném osušení se začnou chystat na báječný večerní program. Ten je nezaměnitelnou součástí akce, která přitahuje každoročně stále větší počet účastníků. Pokud tedy patříte k vyznavačům vodáctví, neváhejte, a vydejte se spolu s ostatními nadšenci na přibližně dvanáctikilometrovou trasu oslavující příchod teplejších měsíců!

Odemykání Lužnice 2018

V sobotu 31. března 2018 bude již 39. ročník akce, na kterou mnozí vodáci celou zimu čekají, a na kterou se těší.

Sraz je tradičně v deset hodin na vodácké základně u mostu na Klikov.

Podrobné informace

 

Těšíme se na vás! 

Mapa

Další akce v okolí

Festival Na břehu 2024 - Staňkov

26.07.2024 - 27.07.2024
Obecní kemp Staňkov

Hudební festival pro celou rodinu, zaměřený na téma ochrany přírody, ekologie a životního prostředí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete