Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Slavkov u Brna

21.06.2013 - 15.09.2013 Slavkov u Brna

Odkazy a návraty III. - výstava k 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na MoravuLetošní rok se nese ve znamení významného výročí - bude tomu již 1150 let, které uplynou od příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu. Zámek Slavkov – Austerlitz při této příležitosti uvede výstavu všestranného umělce Karla Cyrila Votýpky s názvem Odkazy a návraty III. (nejenom Cyrilometodějské).Karel Cyril…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Slavkov u Brna
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Vyškov
Obec
Slavkov u Brna

Fotogalerie k článku

Odkazy a návraty III. - výstava k 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu

Letošní rok se nese ve znamení významného výročí - bude tomu již 1150 let, které uplynou od příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu. Zámek Slavkov – Austerlitz při této příležitosti uvede výstavu všestranného umělce Karla Cyrila Votýpky s názvem Odkazy a návraty III. (nejenom Cyrilometodějské).
Karel Cyril Votýpka je nejen moravský malíř, výtvarník a sochař, ale i jedinečný znalec staroslověnštiny a písma hlaholice. Je také hudebník a hráč na staroslovanské gusle, které si sám sestrojil. V neposlední řadě je také člen kapely Malé Hudební Družení, která se věnuje hudbě se staroslověnskými texty a moravské lidové hudbě. Jeho tvorba je opravdu rozmanitá, věnuje také krajinomalbě, kaligrafii, figurálním plastikám nebo rekonstrukcí výzdoby velkomoravských velmožských paláců. Je držitelem celé řady významných ocenění – např. Evropské medaile Franze Kafky za uměleckou činnost nebo Ceny za uměleckou tvůrčí činnost Masarykovy akademie umění.

Slavnostní vernisáž výstavy, na kterou všechny srdečně zveme, proběhne ve čtvrtek 20. června 2013 v 17 hodin v Historickém sále slavkovského zámku. Vernisáž, kterou uvede maďarský kunsthistorik Lasló Kovacs, doplní hudební vystoupení ředitele Divadla Šansonu Brno Jiřího Vondráka a Malého Hudebního Družení z Rousínova.

Prodejní výstava, na níž návštěvník uvidí tvorbu autora posledních deseti let, ale i let dřívějších, například deskové obrazy, plastiky, grafiky nebo kresby bude přístupná v galerii v prvním patře souběžně s provozem zámku od 21. 6. do 15. 9. 2013

Otevírací doba

zde

Informace o vstupném

zde

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete