Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Emoční zrání a vývojová psychologie - Webinář

30.06.2021 Praha

Poznejte principy vývojové psychologie a zjistěte, jak v mysli dítěte zavčas postavit základy empatie a pozitivního sebehodnocení!

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jak prožívá emoce nenarozené dítě, batole, čerstvý školák nebo pubertální teenager? Odlišuje je způsob prožívání kromě množství životních zkušeností i samotné složení mozku? Kdy v mysli dítěte vznikají schopnosti přijímat, zpracovávat a regulovat své emoce a jak začít s jejich podporou v co nejmladším věku? Do jaké míry je způsob, jímž prožíváme emoce, dědičně podmíněný a jaké různé faktory mají vliv na jeho další rozvoj? Proč některé děti emočně dospívají později než jiné a jaké milníky existují v emočním vývoji člověka? Poznejte principy vývojové psychologie a zjistěte, jak v mysli dítěte zavčas postavit základy empatie a pozitivního sebehodnocení! Přední odbornice v oblasti vývojové psychologie a psychologie dítěte, Marie Vágnerová, nás ve své online přednášce provede psychickým vývojem dítěte od prenatálního období až po významné změny v období puberty a adolescence a ukáže nám, jak psychickým projevům jednotlivých fází přizpůsobit výchovu.
 
Prof. PhDr. RNDr. Marie Vágnerová, CSc.
je psycholožka, přední odbornice v oblasti psychologie dětí a vývojové psychologie. Vystudovala odbor psychologie Na Filozofické fakultě a obor genetika na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Pracovala jako klinická psycholožka s dětmi se zrakovým a tělesným postižením, ale i v Psychiatrickém centru Praha a v centru pro náhradní rodinnou péči. Vyučovala na Pedagogické fakultě UK a Husitské teologické fakultě UK. Zabývá se vývojovou psychologií, psychopatologií a psychologií nemocných a postižených. Psychologii spájí s biologickými disciplínami, především s genetikou a neuropsychologií. Je autorkou mnoha monografií, vysokoškolských učebnic a metodických příruček.
 
Start: 19:00 hod.

Další akce v okolí

Letní kino na Pragovce / Chybění 20…

10.09.2024 - 10.09.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete