Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Orlická brána - festival - Žamberk

20.07.2011 - 23.07.2011 Žamberk

Pomalu ale jistě se blíží v pořadí již 5. ročník pro mnohé dobře známého a oblíbeného festivalu Orlická brána 2011.V jeho nabídce najdeme celou řadu interpretů a skupin ze sféry divadelní i hudební, amatérské i profesionální.Do Žamberka se připravují a těší nejen místní umělecké skupiny a jednotlivci, ale i interpreti takřka z celé České republiky. Čtyři dny trvající festival začíná ve středu 20.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Pomalu ale jistě se blíží v pořadí již 5. ročník pro mnohé dobře známého a oblíbeného festivalu Orlická brána 2011.


V jeho nabídce najdeme celou řadu interpretů a skupin ze sféry divadelní i hudební, amatérské i profesionální.


Do Žamberka se připravují a těší nejen místní umělecké skupiny a jednotlivci, ale i interpreti takřka z celé České republiky.

Čtyři dny trvající festival začíná ve středu 20. července v 16 hodin tanečním vystoupením ZUŠ Žamberk. Den zakončí rodinná pohádková komedie s trochu netradičním názvem: Prasečí slečinky aneb prasečinky.

Následuje filmový den - čtvrtek v "letním kině" před budovou Divišova divadla kde uvidíte provokativní i vtipný filmový snímek o dnešních hvězdách street artu a jejich punkových začátcích -Exit Throught the Gift Shop.

Pátek patří tanci a celorepublikově známé taneční skupině NEON a jejímu STREET DANCE. Hudební doprovod Neonu a pokračování až do půlnoci zajistí EARTH FLOWERS STAGE s Djs: Subsist, Mulli a Speedy.

To vše a mnohé další bude návštěvníky připravovat na "zlatý hřeb" celého festivalu, na den 23. července. Je to sobota, tudíž ideální den nejen pro mládež, ale především pro pracující občany.


Program začíná už v 9.30 hodin, kdy se na scéně objeví divadelní prvotina DS Pilgrimova truhla Žamberk s názvem Dubová pohádka. Ta odstartuje celou sérii pohádkových i jiných činoherních počinů nejen žamberských divadelních souborů a kroužků, ale i profesionálních divadel.


Brněnské divadlo Koráb přiveze spoustu legrace, improvizační pantomima Metemorphósis Famfuláre nenechá jedno oko suché (smíchy).

Kvelb, profesionální nezávislé alternativní, pouliční, loutkové, pohybové, výtvarné divadlo, stálice naší festivalové scény, přijede s pouliční vojenskou invazí.

Stejně jako divadlo patří k festivalu i hudba, která se "rozjede" právě v sobotu 23., kdy se v areálu Na Rozálce během večera a noci představí následující kapely a hudebníci:

V 17 hodin odstartuje celou štafetu dnes již legendární skupina 90. let MŇÁGA A ŽĎORP, která vznikla už v roce 1983 ve Valašském Meziříčí.


Skupina NEŘEŽ převezme otěže přibližně v 18:30 hodin
a pokud ji někdo nezná, můžeme prozradit, že název vznikl přesmyčkou ze jména NEREZ, které jistě netřeba představovat. Čeká nás tak skutečně nezapomenutelný koncert této dnes již legendární české kapely.

Předskokany hlavní večerní " stár " bude nová pražská hudební skupina ISING, která slibuje hudební žánr podobný nejoblíbenějším světovým interpretům, jako je například Coldplay nebo Depeche Mode.

S žamberským regionem ji spojuje baskytarista Petr Malý známý ze skupiny MONROE.

V době, kdy by už děti měly spát, vystoupí rodilý pražák Michal Pavlíček s novou mladou kapelou. Legenda a kytarový mág, úspěšný skladatel filmové i divadelní hudby.

Skupiny PRAŽSKÝ VÝBĚR a STROMBOLI
, ve kterých Pavlíček působil (znalci dodají BOHEMIA), netřeba představovat.

Kaderus Blues z Moravské Třebové nás naladí na vlnu hudebního žánru, který je zřejmý už z názvu a nebude vadit, že začátek koncertu mají naplánovaný přesně na půlnoc ze soboty na neděli.

Bubeník Pavel Fajt z Brna, se postará o pomyslnou "třešničku na dortu", kdy v 1 hodinu po půlnoci rozezní své bubny a další nástroje jako živý doprovod ke klasickému černobílému hororu Kabinet dr. Caligariho.

Letošní Orlická Brána nabízí skutečně bohaté menu, ve kterém si na své přijde skoro každý.

Nesmíme ale rovněž zapomínat na doprovodný program, kam patří například výstava dětských prací v Tyršově rozhledně, herní stan pro děti i dospělé a v pondělí 25. července pak první festivalové dozvuky na Pěší zóně Žamberk.


Kvalitní občerstvení je samozřejmostí, bude fungovat od příchodu prvních diváků až do pozdních nočních hodin.

Dětský stan plný her a zábavy pro děti různého věku se stal již tradicí vyhledávanou nejen malými návštěvníky. A když bude pršet "nezmoknem," je totiž připravený velký stan pro všechny.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Úst…

28.05.2024 - 28.05.2024
Mírové náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Ústí nad Orlicí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Úst…

25.06.2024 - 25.06.2024
Mírové náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Ústí nad Orlicí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Úst…

23.07.2024 - 23.07.2024
Mírové náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Ústí nad Orlicí.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Úst…

27.08.2024 - 27.08.2024
Mírové náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Ústí nad Orlicí.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete