Statistika našeho portálu

  • 102 245 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Oslavy osvobození v Chebu

21.04.2018 Cheb

V sobotu 21. dubna proběhnou vzpomínkové akce u příležitosti 73. výročí osvobození města americkou armádou. Pietní akt se uskuteční od 9.30 hodin u památníku 97. pěší divize armády USA v Městských sadech. V doprovodném programu, který začne už v 9 hodin, vystoupí Městský dechový orchestr a mažoretky základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.Po skončení vzpomínkového setkání v Městských sadech…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V sobotu 21. dubna proběhnou vzpomínkové akce u příležitosti 73. výročí osvobození města americkou armádou. Pietní akt se uskuteční od 9.30 hodin u památníku 97. pěší divize armády USA v Městských sadech. V doprovodném programu, který začne už v 9 hodin, vystoupí Městský dechový orchestr a mažoretky základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.

Po skončení vzpomínkového setkání v Městských sadech budou následovat krátké pietní akty u pomníku v Nižnětagilské ulici (od 10 h) a u památníku 1. pěší divize armády USA na "Y" (od 10.30 h). Pro účastníky bude zajištěna doprava autobusem (ze zastávky MHD v Májové ulici u Městských sadů). Vedle tradičních vzpomínkových aktů je připravena rovněž akce Cheb v dubnu 1945! Od 13 hodin se na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad uskuteční velkolepá bitva spojená s dobýváním radnice, na kterou naváže od15 hodin přehlídka vojenské techniky.

Po celý víkend si pak budete moci prohlédnout vojenská ležení znepřátelených armád z období 2. světové války v areálu Chebského hradu.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. duben

Dnes má svátek Jaroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete