Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pardubický vinařský půlmaratón

14.04.2018 Pardubice

 Tradiční běžecký podnik "Pardubický vinařský půlmaratón" se každoročně koná ve východočeském městě Pardubice a účastní se jej kromě profesionálních běžců i stále větší počet závodníků z řad široké veřejnosti.Mistrovství ČR v půlmaratónuTuto skutečnost dokreslují i statistiky účastníků, mezi kterými najdeme malé děti ve věku pěti let, kolektivy škol, vitální osmdesátníky či…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

 

Tradiční běžecký podnik "Pardubický vinařský půlmaratón" se každoročně koná ve východočeském městě Pardubice a účastní se jej kromě profesionálních běžců i stále větší počet závodníků z řad široké veřejnosti.

Mistrovství ČR v půlmaratónu

Tuto skutečnost dokreslují i statistiky účastníků, mezi kterými najdeme malé děti ve věku pěti let, kolektivy škol, vitální osmdesátníky či handicapované nadšence z řad vozíčkářů. Současný vinařský půlmaratón navazuje na více než 40 let trvající tradici pořádání tohoto masového běžeckého závodu. Půlmaratonová trať (o něco více než 21 km) se běží i jako mistrovství republiky mužů a žen a je součástí většího sportovního celku, konajícího se v dubnu v Pardubicích.

V rámci celého závodního dne je na programu zařazen Lidový běh pro organizované skupiny i příchozí, masová projížďka tratí Inline bruslařů, Český pohárový závod handbike, tělesně postižených sportovců či nově i Pernštejnská sedmička (štafeta smíšených družstev na 3x7 kilometrů). Každý závodník, který doběhne do cíle na Pernštýnském náměstí dostane pamětní medaili Vaňka Vaňhy (týká se závodníků půlmaratonu i Pernštejnské sedmičky). Pro nejmenší účastníky je pak v cíli připraveno jedno neobvyklé překvapení. Již tradičně se tohoto oblíbeného sportovního klání účastní známé osobnosti naší sportovní i kulturní obce (např.: Petr Jančařík, Pavel Trávníček a další).

Pardubický vinařský půlmaratón 2018

Propozice závodů

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

23.06.2024 - 23.06.2024
náměstí

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Rumové Léto Pardubice 2024

03.08.2024 - 03.08.2024
Pardubice

Zveme vás na 3. ročník rumového festivalu v Pardubicích. Jediná akce podobného typu ve východních Čechách. Termín…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete