Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

PELHŘIMOV - MĚSTO REKORDŮ - 23. ročník mezinárodního festivalu rekordů a kuriozit

07.06.2013 - 08.06.2013 Pelhřimov

23. ročník mezinárodního festivalu rekordů a kuriozit PELHŘIMOV - MĚSTO REKORDŮObří vzduchové dělo – Free style ARÉNA – Králičí dostihy – Kuriózní kola a jednokolky – Nejmenší funkční pálenice – Balancování na válcích v největší výšce – Síň slávy českých NEJ…  Obří krasohled – Skotské hry a dudáci – Nejdelší korále z papíru – na pomoc dětemz Ugandy – Dechovky v Městských sadech – Rocková aréna u…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

23. ročník mezinárodního festivalu rekordů a kuriozit PELHŘIMOV - MĚSTO REKORDŮ

Obří vzduchové dělo – Free style ARÉNA – Králičí dostihy – Kuriózní kola a jednokolky – Nejmenší funkční pálenice – Balancování na válcích v největší výšce – Síň slávy českých NEJ…  Obří krasohled – Skotské hry a dudáci – Nejdelší korále z papíru – na pomoc dětemz Ugandy – Dechovky v Městských sadech – Rocková aréna u KD Máj – Folk a country aréna u expozice Zlaté české ručičky – rekordy v bazénu – nová Česká kniha rekordů IV. se slevou

 

Pátek 7.6.2013

POCTA ČESKÝM LETCŮM – Stavba největšího modelu stíhačky SPITFIRE

19:30 – GALAVEČER KURIOZIT – představení nominací a vyhlášení KURIOZITY ROKU

KONCERT MARTA KUBIŠOVÁ

 

Sobota 8.6.2013

Celodenní pohodová přehlídka českých rekordů a rekordmanů, Naďa Urbánková (14:00) + několik hudebních scén mimo náměstí, vozíčkářská a handbike aréna Černí koně – AUTOGRAMIÁDA ČESKÉ KNIHY REKORDŮ

19:30 – GALAVEČER REKORDMAN ROKU – to NEJ… ze světa rekordů za uplynulý rok a vyhlášení REKORDMANŮ ROKU

taneční vystoupení – ohňová show – mažoretky

KONCERT MŇÁGA A ŽĎORP

OBŘÍ OHŇOSTROJ

 

Chystáme další nové scény a expozice!

Scéna rekordů a kuriozit (main stage), Rockaréna, Scéna Folk&Country, Scéna dechových hudeb, Adrenalin aréna (kola, motorky,…), Spitfire – aréna leteckých modelářů, Cestovatelská scéna, Handbike aréna, Skotská aréna, Freedive a potápěčská aréna, Aréna Muzea rekordů a kuriozit + ČRo, Ze zad na záda aneb od ovce po hotový svetr, Autogramiáda České knihy rekordů IV., Zahrádkáři a chovatelé, aréna Tatra klub, scéna SPŠ a SOU Pelhřimov,  …

V country aréně zahrají např. Skaláci.

Scéna cestovatelů přivítá s velkou pravděpodobností Jirku Kolbabu!

Autogramiády se zúčastní Jiří Holík (hokej), Jiří Kolbaba (cestovatel), Miloš Škorpil (ultramaratónec) a další …

… a co Vás čeká v dalších arénách a na dalších scénách?

 

Největší letecký model v ČR Nejvíc leteckých modelů

sobota 8. června

Hromadný rekord pro všechny modeláře a příznivce letadel i letadýlek!

Zúčastnit se můžete i Vy!

 Jednou z hlavních atrakcí 23. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů se ve dnech 7. – 8. června 2013 na Masarykově náměstí stane model legendárního stíhacího letounu Supermarine Spitfire Mk. IX (vytvořený v poměru 1:1, tedy o rozměrech 10 x 12 m).

 

Hrajeme si pod vodou

podvodní aréna
sobota 8. června odpoledne, v plaveckém bazénu

pořádá Klub sportovních potápěčů Pelhřimov a Agentura Dobrý den

V rámci programu mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů se můžete podívat i pod vodní hladinu. Klub sportovních potápěčů Pelhřimov totiž chystá na sobotní odpoledne do plaveckého bazénu veřejné ukázky tréninku potápěčů a freediverů, okořeněné 2 pokusy o zábavné rekordy. Na co se můžete těšit ? Připraveno bude podvodní Člověče, nezlob se ! při němž potápěči s dýchacími přístroji odehrají partie této společenské hry pod vodní hladinou a též Kámen, nůžky papír – opět pod vodou a tentokrát bez přístroje. Kdo při "stříhání" prohraje, má smůlu a nesmí se vynořit ! Máte-li, přineste si sebou brýle a šnorchl – lépěji uvidíte ! Odvážlivci z řad veřejnosti si též budou moci pod vedením instruktorů vyzkoušet exkurzi ke dnu bazénu – samozřejmě se zapůjčenou potápěčskou výbavou.

 

Přijďte se nechat učesat!

Kadeřnice SPŠ a SOU Pelhřimov se připravují na rekordní vytvoření 10 pánských účesů a jejich modelem se můžete stát i vy ! Přijďte v sobotu 8. června odpoledne na Masarykovo náměstí a přihlaste se u prezentačního stánku SPŠ a SOU Pelhřimov – prvních 10 má šanci na profesionální účes zdarma ! Kromě toho bude připravena i zábavná kutilská aréna pro celou rodinu – zkusíte si pod vedením mistrů truhlářů sestavit židli ? Pokud přemýšlíte, kam poslat studovat své děti po základní škole či jaké řemeslo jim vybrat pro vyučení, bude pro vás festivalová Aréna SPŠ a SOU Pelhřimov to správné místo pro poradu. Navíc si budete moci zahrát na největším carromovém stole v ČR – vyrobí ho totiž šikovní truhláři z SOU.

 

Rekord pro dobrou náladu: Nejvíc lidí mrknuvších do krasohledu

Jako protiváhu proti chřipkám, korupcím a jiným "blbým náladám", které se na nás ze všech koutů valí, vám nabízíme možnost zúčastnit se Rekordu pro dobrou náladu. Je to zcela jednoduché – přijedete na festival rekordů, najdete na Masarykově náměstí obří krasohled, podíváte se do něho a potěšíte se pohledem na krásné měnící se vzory a ornamenty. My si za vás uděláme čárku a na konci sobotního dne spočítáme, kolik si nás dohromady společně vylepšilo (alespoň na chvilku) pohled na svět.

 

Adrenalinová aréna

Adam Gerža, Vašek Kolář, Martin Matějíček – jednokolky, trial i mototrial ! V pátek 7. června odpoledne kluci sestavují trialpark a trénujou na Masarykově náměstí. V pátek večer se blejsknou v galavečeru rekordů. V sobotu 8. června dopo i odpoledne pofrčí exhibice, pokusy o rekordy i jednoduché soutěže pro příchozí. Jezdci vítáni ! Bez dlouhejch řečí se mrkni sem – ať víš, co tě čeká!

 

Hromadné pumpování slivovice

Nový rekord firmy Nitara s jejich novým výrobkem – originální pumpou na slivovici a další ušlechtilé destiláty. Přijďte si zapumpovat, ochutnat dobrou moravskou slivovičku a třeba si pumpičku i koupit jako netradiční dárek pro své blízké ! V sobotu 8. června po celý den …

 

Šaty zdobené rybími šupinami

30 studentek Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Třeboni (obor modelářství a návrhářství oděvů) pod vedením Jany Řeřábkové a Aleny Voců vytvořilo v rámci projektu Čtrnáct klenotů v srdci Evropy módní návrhářky Jany Berg společenské šaty vyšívané 2523 rybími šupinami (kdysi se podobně zdobily třeboňské lidové kroje). Šupiny z kapra, candáta, cejna, okouna a štiky musely být nejprve očištěny, poté po jedné lisovány a následně nastříhány do požadovaných tvarů.  Model, prezentovaný v rámci finále soutěže ČESKÁ MISS, uvidíte v sobotu 8. června odpoledne na hlavním festivalovém pódiu.

 

Rekordní hromadná výuka angličtiny

Přijďte se s jazykovou školou LITE naučit anglicky ! Zábavnou formou zvládnete rekordně rychle výuku jednoduché uvítací fráze, pár slovíček z částí lidského těla (Forehead, belly button, big toe, …) a frázi, kterou se s vámi lektoři  rozloučí … Anglická škola LITE je zaměřena na výuku vlastní efektivní netradiční metodou, kde budete mluvit, mluvit, mluvit… to vše bez učebnic a složité gramatiky. Cílem je během necelého roku i úplného začátečníka dostat na pokročilou úroveň, tak aby skutečně mohl mluvit anglicky a již to nezapomněl. Jejich informační stánek naleznete na Masarykově náměstí v sobotu 8. června po celý den.

 

Vzduchové dělo

Přijďte si vystřelit ze vzduchového děla a pobavit se do fyzikálně-chemicko-elektricky jedinečné arény Laborky.cz (jejich neuvěřitelné pokusy znáte z TV pořadu Zázraky přírody). Montáž děla proběhne v pátek 7. června odpoledne, aréna Laborky.cz poběží celou sobotu 8. června.

 

Skotská aréna

se vloni velmi vydařila, proto ji letos zopakujeme. Opět se tedy můžete těšit na muzikanty v kiltech, nejlepšího českého skotského dudáka Václava Routa, ochutnávku kvalitní skotské whisky a soutěž v nošení a držení balvanů. To vše v sobotu 8. června na Masarykově náměstí.

Mapa

Další akce v okolí

Pobytový rybářský tábor u rybníka B…

17.08.2024 - 24.08.2024
LDT Žirovnice okr.…

Hledáte pro své děti zajímavý program na léto?

Pobytový letní tábor Žirovnický Sur…

17.08.2024 - 24.08.2024
LDT Žirovnice okr.…

Dobrodružství uprostřed lesů slibuje pobytový tábor s celotáborovou hrou na motivy známé televizní soutěže.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete