Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Loučeň

02.03.2013 Loučeň

Nenechte si ujít Ples upírů a jiných příšerÚspěšná zimní mise upírů na zámku, kteří se líbí dětem i dospělým, skončí v sobotu 2. března Plesem upírů a jiných příšer. S kouzly se dostaví na ples černokněžník, zatančí bludičky i čertice. V závěru dojde na volbu Obludy a Příšeráka roku.Na zámku Loučeň se původně měli zdržet jen v lednu, ale byl o ně takový zájem, že si svůj zimní zámecký pobyt víc…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Ples upírů a jiných příšer

Úspěšná zimní mise upírů na zámku, kteří se líbí dětem i dospělým, skončí v sobotu 2. března Plesem upírů a jiných příšer. S kouzly se dostaví na ples černokněžník, zatančí bludičky i čertice. V závěru dojde na volbu Obludy a Příšeráka roku.

Na zámku Loučeň se původně měli zdržet jen v lednu, ale byl o ně takový zájem, že si svůj zimní zámecký pobyt víc než zdvojnásobili - upírskými prohlídkami lákají návštěvníky nakonec nejen každou lednovou, ale i únorovou sobotu. A rozloučí se v sobotu 2. března víc než velkolepě - plesem.

Řeč je o upírech, kteří od začátku roku až doteď lákají k netradiční, velmi vtipné a trochu hororové prohlídce historických komnat zámku Loučeň každou sobotu v průměru víc než stovku návštěvníků.

"Upíři byli pro mnohé velmi vyhledávanými zimními obyvateli zámku, proto jsme se rozhodli rozloučit se s nimi vskutku slavnostně, a to Plesem upírů a jiných příšer v sobotu 2. března," říká Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň.

Akce se koná od 13.45 do 16 hodin v zámecké oranžérii. "Jde o velký sál, který k tanci přímo vybízí. V minulých dvou letech jsme v něm pořádali Benátský karneval, na který zavítaly i masky takových bytostí, jako jsou Indiáni, Princezny, Maková panenka nebo opravdu nezapomenutelně rozkošný, ani ne dvouletý Motýl Emanuel. Letos se tedy v čase vrcholících masopustních karnevalů chceme zaměřit výhradně na čistě záporácké figury - na zloduchy, příšerky, strašidla a obludy. Počítáme samozřejmě hlavně s dětmi v takových maskách," dodal manažer zámku Jiří Senohrábek.

Ples zahájí ve 13.45 hodin upíři, a to nejen uvítacím slovem, ale dokonce i Hymnou všech strašidel, upírů a oblud. V rámci bohatého programu vystoupí kupř. Černokněžník se svým pásmem kouzel. A také s šaškem po boku. Skupina andělů se pak přímo během tance na parketu promění v čerty. Během tance svede ty účastníky, kteří se nebudou mít dostatečně na pozoru, dost možná na scestí také rej bludiček. Program vyvrcholí v 16 hodin majstrštykem, tedy nejlepším kouzlem mistra Černokněžníka.

Loučeňský Ples upírů a jiných příšer je v podstatě takový karneval záporných postav. "Pevně věříme, že rodiče připraví a nadchnou děti pro myšlenku karnevalu oblud, příšer a strašidel a také je patřičně tématicky vystrojí. Takže pokud k nám přeci jen zavítá i nějaká ta princezna, pak jedině zlá, a pokud se dostaví nějaký ten rytíř, pak ideálně bezhlavý," směje se Jiří Senohrábek. Pokud by rodiče nedokázali dítě připravit na netradiční karneval už doma, pomohou jim dotvořit masku v dějišti plesu šikovné malířky na obličej. Na závěr plesu budou mezi přítomnými maskami vybráni Příšera a Obluďák roku.

Pořadatelé slibují, že nebudou tlačit na pilu - akce tak má být prý spíš příjemná pohádková komedie, než horor - bát se tedy nemusí ani rodiče malých dětí. I když z kuloárů se proslýchá, že se tu jako nápoj na uvítanou bude popíjet sliz, oblíbená pochoutka všech čertů, čarodějnic, čarodějů a hlavně plivníků.

Před i po karnevalu je pochopitelně možná i prohlídka zámku - nejlépe od 12.00, 13.00 nebo 16.15 hod.

PLES UPÍRŮ A JINÝCH PŘÍŠER
Sobota 2. března 2013, 13.45 - 16.00 hod.

Hymna všech strašidel, upírů a jiných příšer
Tanec mrtvých aneb Draculova Cha cha
Kouzelný tanec, při kterém se andělé proměňují v čertice
Pásmo kouzel Černokněžníka a jeho šaška
Taneční rej bludiček
Volba nejlepších masek: Příšera a Obluďák roku 2013

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Koncert filmové hudby 2024 - Milovi…

08.11.2024 - 08.11.2024
Náměstí 30. června, 289…

Populární Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka uvede v Milovicích svůj úspěšný Koncert filmové hudby. Toto mladé…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete