Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hrad Švihov

05.10.2013 - 02.03.2014 Švihov

Chcete poznat místa, kde oblíbená Popelka bydlela s macechou a sestrou Dorou, kam chodila za svou sovou Rozárkou a kde se macecha s Dorou převrátila do rybníka? Chcete poznat, kde se natáčela velká část filmu Tři oříšky pro Popelku? Přijeďte na výstavu ke 40. výročí natočení pohádky na vodní hrad Švihov! Přijďte se podívat na výstavu Po stopách Popelky, která se koná k 40. výročí natáčení…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hrad Švihov výstavní sál, špýchar, pohádková stezka
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Klatovy
Obec
Švihov

Fotogalerie k článku

Chcete poznat místa, kde oblíbená Popelka bydlela s macechou a sestrou Dorou, kam chodila za svou sovou Rozárkou a kde se macecha s Dorou převrátila do rybníka? Chcete poznat, kde se natáčela velká část filmu Tři oříšky pro Popelku? Přijeďte na výstavu ke 40. výročí natočení pohádky na vodní hrad Švihov!
 
Přijďte se podívat na výstavu Po stopách Popelky, která se koná k 40. výročí natáčení nejoblíbenější české pohádky Tři oříšky pro Popelku. Výstava je součástí mezinárodního projektu "Tři výstavy pro Popelku", která spojuje zámek Moritzburg, Vodní hrad Švihov a Zámek Ctěnice. Výstava je určena nejen pro malé návštěvníky, ale pro každého, kdo má tuto tradiční českou pohádku rád.
 
Letos je tomu právě 40 let, co se předhradí Švihova proměnilo díky natáčení zpět v hospodářství, které zde bylo před zpřístupněním švihovského hradu veřejnosti. Režisér Václav Vorlíček využil kvalit švihovského hradního komplexu a učinil jej kulisou svého filmu. Hrad Švihov se při příležitosti tohoto výročí promění ve výstavní areál, který návštěvníkům připomene vybrané scény filmu, z Popelčina domova i z okolních lesů.
 
Na hradě na návštěvníky čeká výstava kostýmů z filmu, kulisy a scény z natáčení, informace a zajímavosti o natáčení pohádky a medailonky o tvůrcích. Nebude chybět ani interaktivní zastavení a hry pro děti nebo živá zvířátka, sova Rozárka a kůň Jurášek.
 
Výstavu doplní pohádková stezka "Po stopách Popelky", která návštěvníky zavede na místa natáčení v okolí hradu. Například do sadu, kde měla popelka svou sovu Rozárku nebo k rybníků, kde macecha s Dorou vyzkoušeli studenou vodu při převrhnutí kočáru.

Otevírací doba:    

úterý - neděle, 10:00 - 16:00

Vstupné:

zde

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete