Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pocta Zdeňku Burianovi

02.03.2014 Polička

První březnovou neděli proběhne v 15 hodin ve vestibulu Městské knihovny Polička vernisáž výstavy ilustrací oblíbeného českého malíře pravěku a ilustrátora dobrodružné literatury, Zdeňka Buriana. Zdeněk Burian ilustroval kolem 500 knih a navrhl 600 knižních obálek - knihy Jaroslava Foglara, Rudyarda Kiplinga, Jacka Londona, Karla Maye, Eduarda Štorcha nebo Julese Verna. S paleontologem Josefem…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ve vestibulu Městské knihovny Polička
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Polička

Fotogalerie k článku

První březnovou neděli proběhne v 15 hodin ve vestibulu Městské knihovny Polička vernisáž výstavy ilustrací oblíbeného českého malíře pravěku a ilustrátora dobrodružné literatury, Zdeňka Buriana.

Zdeněk Burian ilustroval kolem 500 knih a navrhl 600 knižních obálek - knihy Jaroslava Foglara, Rudyarda Kiplinga, Jacka Londona, Karla Maye, Eduarda Štorcha nebo Julese Verna. S paleontologem Josefem Augustou spolupracoval na mnoha rekonstrukcích pravěkých zvířat a prehistorických krajin. Známé jsou jeho obrazy dinosaurů, mamutů i prvních lidí. Dodnes je považován za jednoho z nejvýznamnějších ilustrátorů pravěku.

Návštěvníci se vydají po stopách zaniklého světa plného dobrodružství, romantiky i nebezpečí a poznají dobrodružný svět Zdeňka Buriana.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete