Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Podzimní zahradní slavnost - Otevřená zahrada Brno

12.10.2013 Brno

V sobotu 12. října máte skvělou příležitost užít si podzimní den a netradiční "oranžovou" slavnost. Otevřenou zahradu zaplaví dýně všech tvarů a velikostí, budou se vyřezávat, budou se jíst, budou se z nich vyrábět dekorace. A nejen to! Pravidla moštárny Součástí sobotního programu pro každou věkovou kategorii budou také jablečné biomošty z Hostětína a názorná ukázka jejich moštování. Chutné…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Otevřená zahrada, Údolní 33, Brno
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

V sobotu 12. října máte skvělou příležitost užít si podzimní den a netradiční "oranžovou" slavnost. Otevřenou zahradu zaplaví dýně všech tvarů a velikostí, budou se vyřezávat, budou se jíst, budou se z nich vyrábět dekorace. A nejen to!

Pravidla moštárny
Součástí sobotního programu pro každou věkovou kategorii budou také jablečné biomošty z Hostětína a názorná ukázka jejich moštování.

Chutné degustace
Mlsné jazýčky si přijdou na své při degustacích neotřelých dýňových pokrmů, které připraví zapálení milovníci zdravého vaření. Chybět nebude ani ukázka zdravého vaření, o kterou se postará REBIO - restaurace zdravého životního stylu.

Domácí štrúdly
Dobrovolníci z IBM nabídnou vlastnoručně připravené štrúdly z podzimní úrody jablek a představí svou dobrovolnickou činnost v Otevřené zahradě.

Animační programy pro děti
Od 14 do 16 hodin budou na jednotlivých stanovištích Otevřené zahrady probíhat lektorované programy.

Výstava "bubáků"
Na závěr výtvarné dílny proběhne v prostorách zahrady výstava vyřezaných dýní, tzv. "bubáků", a každý z návštěvníků se bude moci zúčastnit hlasování o tu nejhezčí.

Podzimní slavnost v Otevřené zahradě zakončí vyhlášení nejhezčího dýňového "bubáka", který bude samozřejmě odměněn, a ocenění dobrovolníků, kteří po celý rok pomáhali s provozem a údržbou zahrady.

Tu pravou atmosféru pak dotvoří živá hudba, tak si to nenechte ujít!

Kdo se postará o výtvarnou dílnu a dodá dýně?

• SÁRA ČERMÁKOVÁ
Sára Čermáková provozuje internetový obchod Svět dýní, na kterém si můžete nejen nakoupit nejrůznější druhy dýní, ale také se dozvědět zajímavosti z oblasti dekorací, inspirovat se recepty nebo se seznámit s historií či léčivými účinky dýní.

Kdo připraví dýňové dobroty?

• REBIO
Bio restauraci zaměřená na zdravý životní styl najdete hned na čtyřech místech v Brně. V březnu roku 2009 obdržely po splnění certifikačních podmínek jako první v České republice Bio certifikát od inspekční a certifikační organizace KEZ o.p.s. Díky tomu mohou všechny čtyři provozovny Rebio používat ochranné známky a loga Bio. Certifikace a logo Bio zaručuje zákazníkům Bio restaurace ekologický původ konkrétních surovin v označených pokrmech.

• PAVLA NECKÁŘOVÁ
Milovnice dobrého a zdravého jídla píše po vzoru amerických blogů o zdravém životním stylu svůj vlastní – Drobečky. Najdete na něm celou řadu zajímavých a zdravých receptů, které jsou navíc doplněny názornými fotografiemi. Na Podzimní zahradní slavnosti budete mít jedinečnou příležitost ochutnat její sladké dýňové dobroty.

• HANA RAMBOUSKOVÁ
Spolu s kamarádkou představí dýňový špíz a dýňový guláš. Obě mají rády podzim, dýně, pečení i vaření, můžete se tedy těšit na pokrmy s láskou připravené a s úsměvem podávané.

• BARBORA AMBRŮZOVÁ
Bára a její Cukrovinka se postará o něco sladkého a pečeného, samozřejmě z dýně. Těšte se!

Pokud vás program zaujal a plánujete zúčastnit se Podzimní zahradní slavnosti, přihlaste se prosím (z organizačních důvodů) na monika.urbaskova@nap.cz nebo prostřednictvím formuláře na stránkách Otevřené zahrady. Přihláška je nezávazná a vstupné se platí na místě v den konání, tedy v sobotu 12. října 2013 v Otevřené zahradě. Děkujeme.

Mapa

Další akce v okolí

Letní Víno z blízka: MEDITRINA - ví…

08.08.2024 - 08.08.2024
Otevřená zahrada,…

Čtvrteční večer 8. srpna 2024 sice nebude jen o ženách, ale rozhodně bude o vínech, které ženy vybraly. 2,5 hod dlouhou…

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

22.08.2024 - 22.08.2024
Otevřená zahrada,…

Rakouské vinaře máme rádi! A tak jsme je pozvali do Otevřené zahrady v centru Brna na večer 22. srpna 2024. Volnou…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

05.09.2024 - 05.09.2024
Otevřená zahrada,…

Zažijte 5. září 2024 večer festivalového seriálu Víno z blízka se sklenkou v ruce a s vinaři, kteří hospodaří…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete