Statistika našeho portálu

  • 104 142 Akcí v kalendáři
  • 5 385 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Port 62

21.11.2013 Praha

Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít speciální Molecular Night III v lodní restauraci Port62, kde všechno tohle zažijete už 21. listopadu 2013 na vlastní kůži.

Kreativní, extravagantní, šokující, právě tyto slova dokonale vystihují charakter této moderní gastronomie. Jedná se o kulinářský směr, díky němuž se restaurace pravidelně umisťují na 1. místa světových žebříčků. Součástí molekulární tvorby jsou kvalitní suroviny, které jsou upravovány spíše laboratorními postupy. Pomocí tekutého dusíku, suchého ledu, emulgace, výtažky z mořských řas nebo dehydrovaným ovocem se vytváří dobře známé pokrmy, které ale získávají zcela nová skupenství, na něž nejsou naše chuťové buňky zvyklá. Můžete tak například ochutnat želatinový kuřecí vývar nebo drinky, ze kterých se bude kouřit jako z laboratorních baněk.  

Poznávání molekulární kuchyně připravuje prestižní kuchařský tým Czech Chefs do kterého patří i šéfkuchař restaurace Port62 Radek Roubíček nebo třeba kuchaři Jan Davídek a Petr Svejkovský. V neobyčejném vícechodovém menu známé chutě jistě poznáte, ale zjistíte, že jste je doposud vnímali úplně jinak – budete doslova uhranuti jejich konzistencí. Čeká vás také menší ochutnávka toho, jak se připravuje molekulární pokrmy. To vše už 21. listopadu 2013 na lodi Port62.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 22. prosinec

Dnes má svátek Šimon

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Malí indiáni

Jak dostat Vaše děti od obrazovek do přírody tak, aby je to bavilo a aby chtěly dobrovolně do lesa znovu a znovu?

Malí indiáni

Na Atlase Česka dále najdete