Port 62
21.11.2013 Praha
Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít…
Adresa a kontaktní informace
- Telefon
- +420 240 200 244
- Web
- http://www.port62.cz
Fotogalerie k článku
Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít speciální Molecular Night III v lodní restauraci Port62, kde všechno tohle zažijete už 21. listopadu 2013 na vlastní kůži.
Kreativní, extravagantní, šokující, právě tyto slova dokonale vystihují charakter této moderní gastronomie. Jedná se o kulinářský směr, díky němuž se restaurace pravidelně umisťují na 1. místa světových žebříčků. Součástí molekulární tvorby jsou kvalitní suroviny, které jsou upravovány spíše laboratorními postupy. Pomocí tekutého dusíku, suchého ledu, emulgace, výtažky z mořských řas nebo dehydrovaným ovocem se vytváří dobře známé pokrmy, které ale získávají zcela nová skupenství, na něž nejsou naše chuťové buňky zvyklá. Můžete tak například ochutnat želatinový kuřecí vývar nebo drinky, ze kterých se bude kouřit jako z laboratorních baněk.
Poznávání molekulární kuchyně připravuje prestižní kuchařský tým Czech Chefs do kterého patří i šéfkuchař restaurace Port62 Radek Roubíček nebo třeba kuchaři Jan Davídek a Petr Svejkovský. V neobyčejném vícechodovém menu známé chutě jistě poznáte, ale zjistíte, že jste je doposud vnímali úplně jinak – budete doslova uhranuti jejich konzistencí. Čeká vás také menší ochutnávka toho, jak se připravuje molekulární pokrmy. To vše už 21. listopadu 2013 na lodi Port62.
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Kalendář akcí zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 80485 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz
Další akce v okolí
Výčep pod komínem v pivovaru Starop…
08.06.2023 - 08.06.2023
Pivovar Staropramen
Po zimní přestávce se pro širokou veřejnost znovu otevírají brány pivovaru Staropramen. V rámci letošního první Výčepu…
Branický knižní malotrh 2023 - Praha
10.06.2023 - 10.06.2023
Praha
Nezapomeňte si sobotu 10. června 2023 zarezervovat v kalendáři pro ten nejlepší knižní zážitek!
Pivo na Náplavce 2023 - Praha
16.06.2023 - 17.06.2023
Rašínovo nábřeží
Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 16. a 17. června na…
Noc kostelů 2023 - ČR
02.06.2023 - 02.06.2023
Praha
Noc kostelů nabízí možnost nezávazného přiblížení se a setkání s křesťanstvím. Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a…