Statistika našeho portálu

  • 102 710 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Port 62

21.11.2013 Praha

Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Známé chutě schované v zajímavých neidentifikovatelných konzistencích, nepředvídatelné tvary, pestré barvy, změny skupenství, aplikování chemie a fyziky. Právě o tom je molekulární kuchyně, která se bezpochyby stala zážitkovou gastronomií, jež má u nás stále více a více fanoušků. Někomu název možná nic neříká, ale pokud toužíte zažít něco nového a opravdu neotřelého, pak si nesmíte nechat ujít speciální Molecular Night III v lodní restauraci Port62, kde všechno tohle zažijete už 21. listopadu 2013 na vlastní kůži.

Kreativní, extravagantní, šokující, právě tyto slova dokonale vystihují charakter této moderní gastronomie. Jedná se o kulinářský směr, díky němuž se restaurace pravidelně umisťují na 1. místa světových žebříčků. Součástí molekulární tvorby jsou kvalitní suroviny, které jsou upravovány spíše laboratorními postupy. Pomocí tekutého dusíku, suchého ledu, emulgace, výtažky z mořských řas nebo dehydrovaným ovocem se vytváří dobře známé pokrmy, které ale získávají zcela nová skupenství, na něž nejsou naše chuťové buňky zvyklá. Můžete tak například ochutnat želatinový kuřecí vývar nebo drinky, ze kterých se bude kouřit jako z laboratorních baněk.  

Poznávání molekulární kuchyně připravuje prestižní kuchařský tým Czech Chefs do kterého patří i šéfkuchař restaurace Port62 Radek Roubíček nebo třeba kuchaři Jan Davídek a Petr Svejkovský. V neobyčejném vícechodovém menu známé chutě jistě poznáte, ale zjistíte, že jste je doposud vnímali úplně jinak – budete doslova uhranuti jejich konzistencí. Čeká vás také menší ochutnávka toho, jak se připravuje molekulární pokrmy. To vše už 21. listopadu 2013 na lodi Port62.

Další akce v okolí

Hostivařská 15 2024 - Praha

15.09.2024 - 15.09.2024
Praha

Hostivařská 15 se letos bude konat již po šesté, odstartuje již 15. září z areálu pivovaru Hostivar 2 v Praze.…

Královský košt Praha 2024

30.11.2024 - 30.11.2024
Praha

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Příměstský tábor spolku Cesta Česka…

22.07.2024 - 26.07.2024
Praha

Spolek Cesta Česka pořádá letní příměstský tábor s názvem „Po stopách starých řemesel." Tábor se uskuteční v klubovně a…

Koncert skupiny R0XORM3N 2024 - Pra…

25.07.2024 - 25.07.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 25. července od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Martina Káni GEOVÝBĚH. V…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete