Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pozvánka na Velikonoce v Trutnově

17.03.2013 - 01.04.2013 Trutnov

Ať už se Velikonoce chystáte oslavit tradičně zdobením vajíček, vynášením Smrtky nebo si dopřejete nevšední kulturní zážitek, máme pro vás pár tipů, jak si užít letošní velikonoční svátky. Trutnov každoročně nabízí spoustu možností, jak společně oslavit a přivítat vstup do nového období. Každý si přijde na své!Tradiční oslavyPro připomenutí krkonošských tradic Tkalcovské muzeum v Domě pod jasanem…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Ať už se Velikonoce chystáte oslavit tradičně zdobením vajíček, vynášením Smrtky nebo si dopřejete nevšední kulturní zážitek, máme pro vás pár tipů, jak si užít letošní velikonoční svátky. Trutnov každoročně nabízí spoustu možností, jak společně oslavit a přivítat vstup do nového období. Každý si přijde na své!

Tradiční oslavy

Pro připomenutí krkonošských tradic Tkalcovské muzeum v Domě pod jasanem v Trutnově už tradičně uspořádá akci s názvem "Velikonoce v muzeu", kde si nejen děti budou moci vyzkoušet všechny místní tradiční zvyky, jako zdobení kraslic různými technikami, výrobu přírodních květináčů, pletení pomlázky či zdobení vařečky a jiné.

Trutnov každoročně společně vítá jaro při Vynášení Smrtky. Tato tradiční akce je letos datována na neděli 17. března. Od 15:00 hodin bude v prostorách společenského centra UFFO připraven krátký program tanců a písniček v provedení trutnovské ZUŠ. Po úvodním programu se můžete připojit k průvodu, který povede po nábřeží ke kinu Vesmír, kde bude Smrtka vhozena do řeky. Národní dům ve dnech 18. – 20. března hostí rukodělnou přehlídku společně s ukázkami tradiční výroby a řemesel. Velikonoční inspirace v Národním domě s budou přístupné v časech  9:00 – 12:00 a 13:00 – 17:00 hodin. Návštěvníci budou mít možnost zakoupit si tradiční výrobky. Speciální akce je připravena pro školy, které si mohou vyzkoušet rukodělné dílny, kde se děti naučí různé dovednostní techniky. Pozor! Školy je nutné předem přihlásit.

Galerie draka ve spolupráci s občanským sdružením Bezinky vás zve na nevšední výtvarnou dílnu pro děti, která se uskuteční v nové trutnovské Galerii draka. Děti si ozdobí obří vejce, která budou poté vystavena pro veřejnost na trase z Hradební ulice.

Více informací o programu naleznete na www.galeriedraka.cz.  

Kultura místo tradic

Nepatříte-li mezi vyznavače tradic, ale rádi byste prožili nevšední kulturní zážitek, máme pro vás kulturní tipy. V březnu vrcholí mezinárodní hudební festival Jazzinec 2013. Na programu je spousta zajímavých lákadel. Asi největším, a v této chvíli již vyprodaným, koncertem je vystoupení Vojtěcha Dyka & B SIDE BANDu s Michalem Žáčkem, který se uskuteční ve čtvrtek 21. března ve společenském centru UFFO.  Pondělí 11. března nabídne další ojedinělý hudební zážitek v podání třiapadesátiletého trumpetisty Erika Truffaze, který vystoupí společně s Annou Aaron. Music restaurant Pod hradem pak ve čtvrtek 14. března hostí noblesního zpěváka spirituálů a gospelů Lee A. Davisona.

Více informací o programu naleznete na www.jazzinec.cz.  

 

Mapa

Další akce v okolí

TrutnOFF Open Air Festival 2024

22.08.2024 - 25.08.2024
Na bojišti

TrutnOFF ke čtyřicetinám a na Den vrabců vybubnoval orla letošního setkání. Krále alternativního rocku, kultovní The…

4. Pochod pro hospic 2024 - Špindle…

22.06.2024 - 22.06.2024
Špindlerův Mlýn

Srdečně Vás zveme na 4. Pochod pro hospic, jehož cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat…

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Cirk-UFF 2024 - Trutnov

29.05.2024 - 02.06.2024
Trutnov

Show plné adrenalinu a dechberoucí akrobatické výkony.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete