Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Prague Playoffs

13.12.2018 - 16.12.2018 O2 arena Praha

Global Champions Prague PlayOffs je jedinečná sportovní akce, při níž se v Praze představí nejlepší parkuroví jezdci a koně světa. Hlavní město Česka se tak stává jednou z exkluzivních destinací, které jsou zapojené do prestižní série Longines Global Champions Tour a Global Champions League.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Kromě vrcholné soutěže, jíž vygraduje celoroční seriál Global Champions League a
Longines Global Champions Tour, se pro Prahu chystá série exkluzivních vystoupení, v nichž se představí světově uznávaná volná drezura koní Jeana-FranÇoise Pignona, Cirk La Putyka nebo skupina skokanů přes překážky Horsemen.

O2 arenu v prosinci rozzáří šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších parkurových jezdců světa v rámci Global Champions Prague PlayOffs 2018 - mezi elitou nebude chybět ani domácí tým Prague Lions.

Zajímavou podívanou však nabídne i zábavná umělecká show. K vidění bude celkem čtyřikrát - v pátek mezi hlavními soutěžemi, v sobotním dopoledním programu, který bude zaměřen speciálně na rodiny s dětmi, a dále pak v sobotu večer a v neděli. Pokaždé bude pro diváky připravený bohatý hodinový program. Představí se v něm Jean-François Pignon s volnou drezurou camargských koní nebo skupina Horsemen, soubor Cirk La Putyka a dojde také na exhibiční závod čtyřspřeží starokladrubských koní.

Nejvíce jsou organizátoři pyšní na to, že do Prahy přivábili francouzského drezurního mága Jeana-Françoise Pignona. V Česku se představí poprvé od roku 2007 a předvede volnou drezuru camargských koní. Svoboda vyjádřená tancem s koňmi bude poselstvím jeho show s názvem Odpuštění. Pignonovi prý stačí hodina k tomu, aby si našel cestu k jakémukoliv koni, protože tento Francouz umí, co nikdo jiný – "mluvit koňskou řečí”. Díky tomu dokáže tucet koní, se kterými zpravidla vystupuje, přimět k válení sudů, jindy si před ním kleknou, nebo si lehnou na záda, nechají se hladit po břiše a u toho (se) řehtají.

V Prague PlayOffs 2018 půjde o vrcholné výkony koní i jejich jezdců a o něco podobného se snaží také skokani na dvou nohách. Skupina Horsemen vystoupí na českém území poprvé a každý den mezi soutěžemi předvede street parkur přes koňské překážky. Za skupinou stojí chlapík s přezdívkou Mateo, který sám kdysi v parkuru v sedle soutěžil. Pak ale založil školu skoku, kde nyní vede osmnáct žáků z dvanácti zemí, jež spojuje stejná vášeň. A skvělé atletické výkony.

Diváci si přijdou na své i při unikátním závodu čtyřspřeží, v němž se předvedou také čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V akci nebude chybět šestinásobný mistr republiky ve dvojspřeží a čtyřspřeží Josef Hrouda a pětinásobný republikový šampion Jiří Nesvačil ml.

V sobotním dopoledním programu, který je věnován zejména rodinám s dětmi, se pak představí čeští reprezentanti v psí agility, české reprezentační družstvo ve voltiži neboli akrobacii na koních, své místo bude mít pony show a další účinkující.

Program zábavné show v průběhu Prague PlayOffs 2018
Pátek 14. 12: 17.50 – 18.50 hod
Sobota 15. 12.: 12.00 – 13.00 hod a 17.50 – 18.50 hod
Neděle 16. 12.: 17.00 – 18.00 hod

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Noční koloběžkování 2024 - Praha

27.04.2024 - 27.04.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete