Statistika našeho portálu

  • 102 246 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Přehlídka výtvarníků svitavského okresu - výstava - Městské muzeum a galerie ve Svitavách

03.02.2013 - 17.03.2013 Svitavy

Některé události se pravidelně opakují. U nás v muzeu mezi ně patří také výstavy výtvarníků, kteří žijí nebo pracují ve svitavském okrese a tvoří ve svém volném čase, pro radost svou i nás, co tímto umem nevládneme. A tak se i letos v lednu ve výstavních síních na poradenském dnu, jenž předcházel výstavě, opět potkali ti, kteří chtěli poradit, poslechnout si názor profesionála i svých kolegů.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Městské muzeum a galerie ve Svitavách
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Svitavy

Fotogalerie k článku

Některé události se pravidelně opakují. U nás v muzeu mezi ně patří také výstavy výtvarníků, kteří žijí nebo pracují ve svitavském okrese a tvoří ve svém volném čase, pro radost svou i nás, co tímto umem nevládneme. A tak se i letos v lednu ve výstavních síních na poradenském dnu, jenž předcházel výstavě, opět potkali ti, kteří chtěli poradit, poslechnout si názor profesionála i svých kolegů. Výstava nese stále stejný název, ale obsah se postupně proměňuje. Několik výrazných osobností svitavské výtvarné scény v posledních letech odešlo tam, odkud není návratu, v loňském roce nás zastihla také smutná zpráva, že zemřel ak. malíř Bořivoj Borovský, který byl s touto výstavou jako její lektor spojen téměř od jejího počátku. Výstava se pomalu proměňuje. I v letošním roce se na poradenském dnu objevilo několik nových výtvarníků. A tak se opět těším na milou konfrontaci výtvarného vidění mladých, mnohdy začínajících umělců se starší, již zkušenou generací. Letos snad poprvé po mnoha letech nebude vystavovat veterán Přehlídky (podle rodného listu), skvělý svitavský krajinář, jeden z pokračovatelů tzv. Pavlišovy školy, Miloslav Bulva. Víte, že koncem loňského roku oslavil v plné síle osmdesáté narozeniny? Po loňské operaci očí se už chystá na letošní  malířskou sezónu, a tak se můžeme těšit na příští rok na jeho nové obrazy Vysočiny. Určitě i za všechny ctitele jeho výtvarného díla mu přeji do dalších let hodně zdraví a tvůrčího elánu.
Zvu vás opět po roce na výstavu obrazů, grafiky, dřevořezeb, keramiky i šperků – možná budete překvapeni, jak vysoká je úroveň výtvarníků, kteří si říkají amatéři.

OTEVÍRACÍ DOBA

leden - červen, září - prosinec
ÚT - PÁ 9 - 12 a 13 - 17, SO, NE 13 - 17

červenec - srpen ÚT - NE 9 - 12 a 13 - 17

VSTUPNÉ:

Vstupné na všechny výstavy a stálé expozice
Dospělí 60,- Kč
Zlevněné vstupné (děti, studenti, senioři, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P): 40,- Kč

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Další bohatý výběr výstav po celé České republice najdete zde

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete