Statistika našeho portálu

  • 102 281 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Arboretum Nový Dvůr - Slezské zemské muzeum

19.12.2012 - 25.11.2013 Stěbořice

Vernisáž výstavy 18. 12. 2012 v 16.00 hodinSlezské zemské muzeum připravilo výstavu věnovanou známému muzejnímu preparátorovi – Vilému Borůvkovi, který již více než šest desítek let dosahuje v oboru preparace mimořádných výsledků. Dozvíte se nejen zajímavé informace z jeho profesního života, ale uvidíte také nádherné preparáty nejrůznějších druhů živočichů.Dílo Viléma Borůvky je nyní reflektováno…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Arboretum Nový Dvůr - Slezské zemské muzeum, Nový Dvůr
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Opava
Obec
Stěbořice

Fotogalerie k článku

Vernisáž výstavy 18. 12. 2012 v 16.00 hodin

Slezské zemské muzeum připravilo výstavu věnovanou známému muzejnímu preparátorovi – Vilému Borůvkovi, který již více než šest desítek let dosahuje v oboru preparace mimořádných výsledků. Dozvíte se nejen zajímavé informace z jeho profesního života, ale uvidíte také nádherné preparáty nejrůznějších druhů živočichů.

Dílo Viléma Borůvky je nyní reflektováno u příležitosti významného životního jubilea tohoto špičkového muzejního preparátora. Nesporné umělecké vlohy a talent pozorování přírody spolu se získanými zkušenostmi doslova vdechují nový život celým skupinám obratlovců různých světadílů. Pestré cestovatelské aktivity jej zavedly takřka do všech koutů světa, kde v rámci četných terénních výzkumů s velkým odborným zaujetím studoval tamní přírodu.

Slezské zemské muzeum, kterému je jubilant po celou svou profesní dráhu věrný, spravuje neobyčejně rozsáhlou zoologickou kolekci a v minulosti se proslavilo také jako školicí středisko muzejních preparátorů pro celé tehdejší Československo. Díky jubilantově otevřenosti zde v rámci odborných konzultací dodnes naleznou oporu i zájemci z řad široké veřejnosti. Unikátní techniky rozvíjené Vilémem Borůvkou na poli restaurování, respektive přestaveb zoologických preparátů, obstály v mezinárodní konkurenci a jsou uznávány mnoha generacemi přírodovědců.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Dol…

22.06.2024 - 22.06.2024
Dolní Benešov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Dolním Benešově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 6. květen

Dnes má svátek Radoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete