Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Přílezy fest

18.08.2018 Útvina

V sobotu 18. srpna 2018 se uskuteční 1. ročník benefičního festivalu Přílezy fest jehož výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na obnovu kostela sv. Bartoloměje a obnovu hřbitova původního německého obyvatelstva. Festival se koná na návsi (v parku) v Přílezech.Hlavní hvězdou festivalu je Lenka Dusilová, která podobné aktivity podporuje již několik let. V rámci festivalu nezapomínáme ani na…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V sobotu 18. srpna 2018 se uskuteční 1. ročník benefičního festivalu Přílezy fest jehož výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na obnovu kostela sv. Bartoloměje a obnovu hřbitova původního německého obyvatelstva. Festival se koná na návsi (v parku) v Přílezech.

Hlavní hvězdou festivalu je Lenka Dusilová, která podobné aktivity podporuje již několik let. V rámci festivalu nezapomínáme ani na děti. V rámci festivalu bude bohatý program v podobě tvořivých dílniček, drobných sportovních aktivit, součástí budou také dvě hrané pohádky v podání Ostrovských ochotníků. Malí návštěvnící se budou moci seznámit s živými dravci, s včelařstvím, myslivostí nebo s regionálními potravinami z ekologického zemědělství.

ÚČINKUJÍCÍ

LENKA DUSILOVÁ

Lenka Dusilová, šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, není zvyklá stagnovat a opakovat se. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény, z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.

V šestnácti letech se stala ústřední tváří pražské rockové skupiny Sluníčko. Poté následovala spolupráce s populární Lucií, s Davidem Kollerem pak i v příbuzné kapele Pusa. Poslední deska V hodině smrtibyla již natočena jako Lenka Dusilová & Baromantika v roce 2014 a opět patřila mezi desky, o kterých se nejvíce mluvilo a bylo nominováno na cenu Anděl ve dvou kategoriích a také na cenu Apollo.

Více o Lence Dusilové na jejím oficiálním webu

PETR LINHART

Je český písničkář a frontman kapely Majerovy brzdové tabulky.

Poslední dobou také často vystupuje sám s programem Sudéta. Jeho texty zde obsahují náměty ze společné česko-německé historie a legend z česko-německého pomezí (jako příklad lze uvést píseň Annenruhe, pojednávající o nešťastné lásce Franze Gromese a Anny Glaserové v obci Gruna na Moravskotřebovsku, tedy v bývalém sudetském českoněmeckém pohraničí). Jako textař spolupracoval také s Janem Spáleným na albu ASPM Zpráva odeslána (2010), zhudebnil také dva texty Michala Horáčka na albu Český kalendář (2013).

Oficiální web Petra Linharta

JAN VENAS ml. (VENTUS)

Jan Venas ml. a kapela VENTUS si své renomé budují úspěchy v soutěžích, spoluprací s legendárním Ritchiem Blackmorem(Deep Purple, Rainbow, Blackmore´s Night a učinkováním na žánrově různorodých akcích: vernisážích, v muzeích, na hradech a zámcích, v kostelech a na duchovních místech, při vinobraní, velkých městských slavnostech, adventech, atp. Celkový hudební repertoár zahrnuje skladby a písně od historických - gotických a renesančních, vlastních autorských, přes známé české lidovky a vánoční koledy, až po okořenění moderními žánry.

Jan Venas ml. - zpěv, irské bouzouki, mandocello, kytary, perkuse, djembe, buben, programming.

Zabývá se interpretací evropské historické a lidové hudby, vlastní autorské tvorby, originálních rytmických a bubenických performancí a hudebně vzdělávacích programů pro děti. Lektor ISMFA of Prague. Finalista prestižní celostátní soutěže "Guitar festival" a vítěz západočeského finále soutěže vlastní tvorby. Získal cenné zkušenosti v několika zahraničních kapelách.

   

Kapela LIWID

Originální český pop rock. Tak se charakterizuje na podiích energická kapela LIWID z Karlových Varů, která vznikla na jaře roku 2009 a hned další rok se stala více než regionální kapelou. Skupina zaznamenala první velký úspěch, a to na společném podzimním turné s UDG ve více než 25 městech po celé republice. Mimo jiné i úspěchy v soutěžích RGM Live Space, NescafeCoffeebrak nebo Skutečná liga.

Oficiální web skupiny

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete