Statistika našeho portálu

  • 102 287 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Prosecké jaro - Praha

22.05.2016 Praha

Nenechte si ujít Prosecké jaro s bohatým doprovným programem!Vrcholná doba středověku, doba Karla IV. V neděli 22. května od 14 hodin se uskuteční v Parku Přátelství na Proseku naše tradiční akce Prosecké jaro. Tento rok jsme se rozhodli zasvětit ho výročí Karla IV. a připravili jsme projekt "Cesta k trůnu".  Chceme zábavnou formou přiblížit dětem dobu i postavu Karla IV. Děti budou plnit…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Praha, v Parku Přátelství na Proseku
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Prosecké jaro s bohatým doprovným programem!

Vrcholná doba středověku, doba Karla IV. V neděli 22. května od 14 hodin se uskuteční v Parku Přátelství na Proseku naše tradiční akce Prosecké jaro. Tento rok jsme se rozhodli zasvětit ho výročí Karla IV. a připravili jsme projekt "Cesta k trůnu".  Chceme zábavnou formou přiblížit dětem dobu i postavu Karla IV. Děti budou plnit "středověké" dovednosti, které jim umožní stát se na konci dvořany u dvora krále Karla IV. Registrace do soutěže bude do 17 hodin ve stanu nad scénou. Soutěžící obdrží hrací kartu.

"Cesta k trůnu" je  zábavná soutěž pro děti, ale i jejich rodiče. Na soutěžící čeká několik úkolů, dovednostních i znalostních, kde si ověří, jak jsou schopni zvládnout některé středověké dovednosti i svoje vědomosti o době vlády českého krále a římského císaře Karla IV. Úkoly jsou jak ze života prostých lidí, tak i těch urozených. Práce se dřevem, lov divoké zvěře, boj proti lapkům nebo středověká kuchyně. Po splnění všech úkolů je sám Karel  IV. bude jmenovat svými dvořany a samozřejmě je i odmění. Vše se bude odehrávat v dobových kostýmech.

V podání Divadla STUDNA uvidíte unikátní barokní mechanické širokoúhlé divadlo, obří dřevěnou scénu a jeden metr velké loutky v pohádce "Dlouhý, Široký a Bystrozraký" od 14.00 klasický příběh, který vás už nemůže ničím překvapit? Ale může, věřte, že může ...
Druhá pohádka "Zakletá princezna" v 17,00,  vychází ze Špalíčku pohádek Františka Hrubína.  Chutná nejen nejmenším školákům, ale i těm, co školní lavici již dávno opustili... Navíc přidáme i Loutkový ateliér ... špalíček dřeva, látky, koudel, kůže,drátky - to vše se v dětských rukách spojí a vytvoří loutku. Jakou?, to už záleží na vaši fantazii a šikovnosti tatínkových rukou a maminčině pečlivosti od 14 – 18 hodin.

Součástí Proseckého jara 2016 bude možnost si prohlédnout kopii svatováclavské koruny. Originál nechal vyrobit císař římský a král český Karel IV.. Kopie je přesně 1:1 a svou hmotností je velmi podobná originálu, rozdíl je jen několik málo gramů. Existují pouze čtyři kopie. Právě na Proseckém jaru bude možnost prohlédnout si jednu z nich.

Koncert středověká hudby skupiny ARCUS v 18 hodin ukončí celé odpoledne věnované době v níž žil Karel IV., od jehož narození uplyne právě v květnu 700 let.

Zapojí se i volnočasové organizace DDM Praha 9, Spolek SAM a spol. nebo Ráj poníků.

Pestrá nabídky na vás čeká i ve stánku partnera akce firmy Porsche Praha-Prosek.

Poděkování za spolupráci patří i redakci časopisu ČASOSTROJ.

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

SOUL SEEKERS - repríza představení …

10.05.2024 - 10.05.2024
Divadlo Komedie

Profesionální taneční soubor Pop Balet se opět vrací s choreografií Zuzky Dobešové. Odvážíte se vydat se Soul Seekers…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Grand Finále taneční soutěže Best o…

11.05.2024 - 12.05.2024
Praha

V sobotu a v neděli 11. a 12. 5. se v Praze sejdou tanečníci z celé České republiky, aby si poměřili své síly na Grand…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 8. květen

Den osvobození od fašismu

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete