Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Pumptrackový park - Napile Ostravice

14.10.2017 - 31.12.2025 Ostravice

Milovníci adrenalinu si v NAPILE Ostravice mohou užívat pumptrackový parkNejen milovníkům horských kol, BMX a adrenalinu jsou na ploše bezmála 2000 m2 určeny tři pumptrackové dráhy v areálu NAPILE Ostravice. Vstup na dráhu je pro veřejnost zdarma. Dráhy si lze rezervovat i k soukromým tréninkům nebo pro firemní akce. Pumptrackové dráhy vznikly za finanční podpory Moravskoslezského kraje.Proč…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v prostorách bývalé pily v obci Ostravice
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Frýdek-Místek
Obec
Ostravice

Fotogalerie k článku

Milovníci adrenalinu si v NAPILE Ostravice mohou užívat pumptrackový park

Nejen milovníkům horských kol, BMX a adrenalinu jsou na ploše bezmála 2000 m2 určeny tři pumptrackové dráhy v areálu NAPILE Ostravice. Vstup na dráhu je pro veřejnost zdarma. Dráhy si lze rezervovat i k soukromým tréninkům nebo pro firemní akce. Pumptrackové dráhy vznikly za finanční podpory Moravskoslezského kraje.

Proč jezdit po rovince a šlapat, když můžete pumpovat?
V areálu jsou k dispozici tři dráhy rozdělené dle výkonnosti jezdců. Nejméně náročný je mini pumptrack určený nejmenším bikerům, začátečníkům a ke cvičení techniky jízdy. Dále junior pumptrack s většími muldami, který je vhodný pro zkušenější jezdce. Nejnáročnější je expert jumpline určený pokročilejším jezdcům a všem, kteří se rádi proletí vzduchem. Podmínkou zpřístupnění cykloparku je hezké počasí a suchý terén. Pokud je povrch drah rozmoklý nebo namrzlý, je zakázáno na drahách jezdit z důvodu bezpečnosti. Všichni jezdci musejí mít na hlavě přilbu. Děti do 12 let mohou park využívat jen za dozoru dospělé osoby starší 18 let! Cyklopark je určen pouze pro kola, takže je zde zakázáno jezdit na elektrokolech nebo koloběžkách. Vstup na všechny tři dráhy je pro veřejnost ZDARMA. Dráhy si lze rezervovat i k soukromým tréninkům nebo pro firemní akce. Pumptrackový park vznikl v areálu NAPILE Ostravice za finanční podpory Moravskoslezského kraje. Ten na jeho stavbu přispěl částkou 180 tisíc Kč.

Bližší informace naleznete na facebookovém profilu nebo webových stránkách areálu NAPILE http://napileostravice.cz/.

Areál NAPILE Ostravice je areál bývalé arcibiskupské pily v obci Ostravice v podhůří malebných Beskyd. Více než 100 let tvořil srdce obce a zaměstnával až 150 lidí. Současný vlastník areálu, připravuje jeho rekultivaci, díky níž dojde k zásadní přeměně a oživení celého území bývalé pily. Do budoucna by se tato lokalita měla stát součástí obce, otevřít se lidem a být ku prospěchu nejen obyvatel obce Ostravice, ale i okolních měst a obcí. Již teď areál NAPILE Ostravice nabízí každý pátek až neděli zázemí pro turisty a cyklisty. Kromě občerstvení v novém bistru, s posezením na terase bývalé hoblárny, zde funguje cyklopoint s náhradními díly ke kolům, cyklomateriálem, elektronabíječkami, montážními stojany, úschovnou batohů či tašek a již brzy i mycím koutem s vysokotlakou pistolí. V areálu NAPILE Ostravice se také konají zajímavé akce pro veřejnost a zejména pro rodiny s dětmi a je vhodně situovaným východiskem pro výstupy na Lysou horu. Areál NAPILE Ostravice je uzpůsoben pro pohyb osob s pohybovým znevýhodněním. Je velmi dobře dostupný osobním automobilem, ale i vlakem (nachází se přímo u konečné vlakové zastávky v obci Ostravice). Zcela zdarma zde funguje odstavná plocha pro osobní automobily.

 

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Další akce v okolí

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete