Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Red Bull Homerun zavítá do Pece pod Sněžkou - Pec pod Sněžkou

15.01.2022 Pec pod Sněžkou

Poslední lanovka, prázdná sjezdovka a pořádná rychlost. To je Red Bull Homerun. Ať už jste profesionál, fanda nebo nadšenec do zimních sportů, připravte si lyže a snowboardy. Ve sobotu 15. ledna se můžete vrhnout střemhlav z Javoru a sjet po vyznačené trati do cíle. Nejrychlejší vyhrává.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

O co jde? 

Jedná se o hromadný závod pro lyžaře a snowboardisty. Koncept akce je jednoduchý - z vrcholu zasněženého kopce účastníci sprintují v lyžácích nebo snowboardových botech ke svému vybavení a vrhají se z kopce dolů. Žádné rozjezdy, žádné opakovné jízdy. První dole je vítěz! Přímo v cíli na účastníky čeká zasloužený drink a rozjetá asprès-ski party…. To je přesně Red Bull Homerun, který se jezdí na horách od švýcarských Alp přes Skandinávii až po Hindúkuš v Pákistánu. Do Česka se vrací po čtyřleté odmlce. Homerun se naposledy konal ve Špindlerově Mlýně v roce 2017. Nejrychlejší dokázali dojet do cíle v čase pod minutu a půl. Mnohem spíš než o závod jde ale o zábavu a super zážitek na sněhu spojený s večírkem, kde by bylo škoda chybět. 

Co vás na Homerunu čeká? 

Letošní zimu zavítá Red Bull Homerun do pěti středisek v českých horách. Odstartoval 28. prosince na Ještědu a následující den se přesunul do Špindlerova Mlýna. Třetí zastávkou je Pec pod Sněžkou, kde se závod odehraje na červené sjedovce Javor 2b/3b. Vyvézt na start se můžete kdykoliv během dne, ale poslední šance bude 15:25. Samotný závod pak vypukne v 15:45 a v 16:00 proběhne vyhlášení vítězů. Celým dnem vás budou provázet moderátoři Vašek Matějovský a Aneta Kratochvílová. O hudební doprovod se postarají DJs Forrest Pine & DJ Ondrash, Saxofrancis a N’zym. Akce se zúčastní také biker Michal Maroši, který v Liberci a ve Špindlerově mlýně otvíral závod jízdou na kole, v Peci pod Sněžkou s ním můžete změřit síly v závodě.

Jak se přihlásit?

Každý účastník závodu se musí registrovat na stránkách redbull.cz/homerun nebo na místě závodu od 10. do 15. hodin. Registrace je závazná a nepřenosná. Registrovat se mohou osoby starší 16 let. Závodníci ve věku od 16 do 18 let musí mít podepsaný souhlas s účastí od svého zákonného zástupce. 

Soutěží se ve čtyřech kategoriích: Lyže - muži, ženy, snowboard - muži, ženy. V každé kategorii budou vyhlášeni tři závodníci s nejrychlejším časem. Bonusovou disciplínou je soutěž o nejlepší kostým, takže kdo nevyhraje v rychlosti, může zabodovat kreativitou.

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

4. Pochod pro hospic 2024 - Špindle…

22.06.2024 - 22.06.2024
Špindlerův Mlýn

Srdečně Vás zveme na 4. Pochod pro hospic, jehož cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat…

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete